INCONŞTIENŢĂ! Primarul PNL din Bălceşti condamnă la desfiinţare Căminul de Bătrâni

 

De luni bune se vorbeşte despre problemele de la Căminul de Bătrâni din Bălceşti. Lipsa finanţării face ca bătrânii internaţi acolo să fie în pericol de evacuare, iar angajaţii să-şi piardă locurile de muncă. Consiliul Judeţean Vâlcea, la ultima şedinţă, a alocat banii necesari pentru ca această instituţie să mai supravieţuiască o lună. Dar nu este suficient! Trebuie luată o măsură urgentă, altfel totul se duce de râpă!

Numai că între timp a intervenit politica, iar soarta oamenilor pare pecetluită în acest moment. Asta pentru că primarul liberal din Bălceşti, Constantin Aleca, are o sarcină de partid pe care trebuie să o ducă la îndeplinire, iar această sarcină este de a-i pune beţe-n roate noii conduceri a Consiliului Judeţean Vâlcea.

Şi acum să explicăm situaţia de fapt! Conducerea CJ Vâlcea a propus, printr-o adresă transmisă Primăriei Bălceşti, să preia clădirea şi patrimoniul Căminului de Bătrâni Bălceşti şi să-l transforme în Centru de Îngrijire şi Asistenţă (transformându-l având avantajul ca 90% din cheltuieli să fie suportate de stat, iar bătrânii ar avea în continuare parte de îngrijiri medicale). Numai că, această propunere, a fost respinsă fără drept de apel. Joi, 25 august 2016, primarul PNL din Bălceşti, Constantin Aleca, a convocat ad-hoc o şedinţă a Consiliului Local, punând în discuţie soluţia adusă de conducerea CJ Vâlcea. Consilierii liberali şi primarul Aleca au votat împotriva cedării patrimoniului şi clădirii către CJ şi astfel au condamnat „la moarte” Căminul de Bătrâni.

De altfel, ca să fie pe înţelesul tuturor ce anume ţinteşte edilul din Bălceşti, trebuie să spunem că el a transmis către CJ Vâlcea a adresă, semnată şi parafată de el, prin care susţine că cetăţenii i-au cerut desfiinţarea căminului de bătrâni. Nu este vorba de o petiţie a oamenilor, cu semnăturile cetăţenilor, ci doar de o adresă a primarului, care îşi exprimă propriul plan. Vom cere conducerii CJ Vâlcea, printr-o cerere pe Legea 544/2001, să facă publică această adresă a primarului, care atestă că, de fapt, Constantin Aleca nu are în plan salvarea bătrânilor internaţi acolo, ci vrea să scape de ei.

Ba mai mult, primarul din Bălceşti poate pierde o oportunitate rară. În cazul în care CJ Vâlcea ar înfiinţa Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Medicală, atunci ar fi şanse foarte mari ca să se obţină finanţarea şi pentru un Punct de Primiri Urgenţe, atât de necesar în sudul judeţului. Dar Constantin Aleca nici nu a preluat bine mandatul şi pare că vrea să distrugă tot! Pentru el sarcinile de partid sunt mai importante… Iată pe cine aţi votat!

sursa foto camin de batrani: adevarul.ro

sursa foto primar: ramnicuvalceaweek.ro

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

2 thoughts on “INCONŞTIENŢĂ! Primarul PNL din Bălceşti condamnă la desfiinţare Căminul de Bătrâni

  1. De inconstiinta sau lipsa de profesionalism a dat dovata autorul acestui articol prin care arata SUBIECTIVISM si DEZINFORMARE (se invata la cursurile Facultatii de Jurnalism ca acestea nu sunt calitatile unui ziarist bun).
    In primul rand, cum ar putea o oaie (Consiliul Local) sa „manance”un lup (Consiliul Judetean)? Ganditi-va, oameni buni, cine, cui poate face un rau.
    Conducerea CJ Vâlcea a propus, printr-o adresă transmisă Primăriei Bălceşti, SA PREIA CLADIREA SI PATRIMONIUL Căminului de Bătrâni Bălceşti (ceea ce presupune ca noi, locuitorii OrasuluiBalcesti, sa ne luam „Ramas-Bun”de la cladirea fostului spital, cat si de la cladirea de Pediatrie de vis-a-vis – din moment ce le predam, inpoi nu ni se vor da niciodata iar din aceste cladiri poate face CJ orice pe viitor) şi să-l transforme în Centru de Îngrijire pentu Persoanele cu HANDICAP (aceasta este exprimarea mai exacta care i-a lipsit jurnalistului care a scris aceast articol, „HANDICAP”).
    Consiliul Local a sustinut pastarea caminul de batrani, dar nu infiintarea acestui Centru pentru Persoanele cu Handicap. Nu suntem de acord sa se infiinteze asa ceva in centrul orasului nostru, avand in vedere ca este chiar langa Scoala Generala si Liceu. Nu este normal asa ceva! Edilul, Constantin Aleca, chiar s-a consultat cu cetatenii si a facut alegerea corecta (puteti urmari si comentariile aparute pe retelele de sociale care sustin alegerea facuta de Consiliul Local).
    Da, stim pe cine am votat! Am votat un om care iubeste orasul nostru, un om care lupta chiar si cu „lupii” daca este nevoie in favoarea Orasului Balcesti!
    Ma intreb totusi, daca CJ este dornic sa ne ia fostele cladiri ale spitalului pentru Centrul de Persoanele cu Handicap, unde ar putea sa mai infiinteze un Centru de Primiri Urgente?!

Comments are closed.