Cine este HACKERUL din VÂLCEA care a spart site-ul EDU.RO?! Îşi spune „D3v1X” şi învaţă la Liceul din Horezu

În data de 9 august 2017, procurorii DIICOT descindeau în Vâlcea la locuinţa unui elev de 17 ani, care şi-a folosit abilităţile informatice şi a atacat mai multe site-uri ale unor instituţii publice din România. Printre site-urile atacate se numără şi cel al Ministerului Educaţiei – edu.ro, precum şi cel al Universităţii Bucureşti, al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, al DSP Constanţa sau al Direcţiei de Sport şi Tineret.

„Vreau doar să vă transmit că trebuie să vă securizaţi mai bine site-ul, nu am şters nimic. Sunt un atacator din #Romania. Sper că aţi înţeles ce am vrut să transmit şi că nu luaţi securitatea ca pe o glumă” – scria pe site-urile sparte hackerul din Vâlcea.

Numele lui este Louis Aurel S., dar se recomandă a fi hackerul „D3v1X” şi învaţă la Liceul din Horezu. Conform jurnaliştilor de la adevarul.ro, elevul vâlcean a luat note modeste în anul 2015, atunci când a susţinut examenele de Evaluare Naţională, el având o medie generală de admitere de doar 6.37, la matematică fiind notat cu nota de 4.50, iar la limba română cu 7.05. În urma acestui rezultat, Louis Aurel a fost repartizat la un liceu tehnic, profilul „Mecanică”.

Dacă la învăţătură nu se descurcă aşa de bine, la Informatică elevul este extrem de bun. Din păcate a vrut să arate acest lucru comiţând mai multe infracţiuni în perioada martie -iulie 2017, atunci când a atacat numeroase pagini de internet ale instituţiilor publice din România, lăsându-le mesaje prin care avertiza că securitatea acelor site-uri este extrem de slabă. „Am spart site-ul ISJ Bihor pentru a arăta că securitatea din România este una foarte slabă, nu am nimic cu ei. Sincer, o sa încerc să sparg toate site-urile instituţiilor publice din România, care au o securitate slabă” – a spus hackerul din Vâlcea într-un interviu acordat unei publicaţii din Oradea.

Însă atacurile sale nu s-au oprit doar în România, pentru că la sfârşitul lunii iunie, hackerul „D3v1X” a spart site-ul unei şcoli de poliţie din Szeged (Ungaria) şi a postat un mesaj jignitor: „We are Romanian hacker, f*** you and your country” şi „F*** Hungary &Russia”. Mesajul acesta l-a semnat alături de „Ninja300 HaCKer”, un alt hacker din România, care acum este cercetat în acelaşi dosar cu vâlceanul.

Acum, elevul vâlcean Louis Aurel S., de 17 ani, este acuzat de acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată, alterarea integrităţii datelor informatice în formă continuată şi operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice. Tânărul este cercetat sub control judiciar.

sursa foto: adevarul.ro

You May Also Like