FOTO-VIDEO: Primarul Horăscu, adus cu mascaţii la Parchetul Vâlcea

UPDATE: PRIMARUL DIN PRUNDENI A FOST REȚINUT. Horia Horăscu a fost scos cu cătușe de la audieri și dus cu duba la arestul IPJ Valcea

În jurul orei 16.50, primarul comunei Prundeni, Ion Horia Horăscu, a fost adus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea pentru audieri. Edilul a fost transportat din comuna sa cu o autospecială a Jandarmeriei, iar în curtea parchetului el a afirmat doar că „au luat nişte documente”. El era însoţit de avocatul său Ilie Căpraru.

Reamintim că încă de azi de dimineaţă, procurorii vâlceni şi ofiţerii DGA Vâlcea au efectuat 33 de percheziţii în Vâlcea, Dolj şi Bucureşti. În judeţul Vâlcea au fost 31 de percheziţii, în localităţile Prundeni, Ştefăneşti şi Drăgăşani, iar de la Finanţele Vâlcea şi de la Trezoreria Drăgăşani au fost ridicate doar anumite documente care să-i ajute pe anchetatori în dosar.

Din primele informaţii, în dosar sunt acuzaţii de luare de mită, deturnare de fonduri şi abuz în serviciu, prima faptă fiind comisă în anul 2010. În cauză au fost emise 7 mandate de aducere.

În această seară, primarul din Prundeni, Ion Horia Horăscu, va fi audiat de un procuror al Parchetului Vâlcea, urmând a se decide ulterior dacă se va lua o măsură preventivă împotriva sa.

Vom reveni cu amănunte!

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like