Terenul de la UM Vlădeşti, de neatins! Gutău reacţionează: „Să facă ceva cu jaful de acolo că sunt şobolanii cât căţeii”

Primarul Râmnicului, Mircia Gutău, a anunţat joi, 1 martie 2018, că procesul de comasare a Liceelor „Henri Coandă” şi Oltchim va merge până la capăt, aşa cum s-a stabilit iniţial. Demersurile făcute la nivel central de a prelua terenul de la Unitatea Militară de la Vlădeşti au eşuat. Sigur, nu putem să nu precizăm că cineva a avut năstruşnica idee de a apela la senatorul PSD Bogdan Matei pentru a face lobby la Ministerul Educaţiei, un no-name în politica vâlceană şi, mai ales, centrală. Ca urmare, schimbul de terenuri cu Universitatea din Piteşti nu se va realiza, dar conducerea Primăriei Râmnicu Vâlcea merge în continuare până la capăt cu desfiinţarea celor două licee. Primarul Mircia Gutău a declarat că în clădirea Liceului Oltchim se gândeşte serios să mute Liceul de Artă, în timp ce la Henri Coandă vor fi mutate o bună parte din clasele de la Colegiul de Informatică „Matei Basarab”.

„Inspectoratul a fost obligat până pe data de 5 martie să facă redistribuirea profesorilor şi nu putea sta în loc până iau eu avizul. Dacă luam avizul ieri, azi convocam şedinţă extraordinară şi reveneam la hotărâre. Neluând avizul de la Piteşti, rămâne cum am stabilit (…) Colegiul Pedagogic intră într-un program de finanţare un an de zile. Nu se pot finaliza lucrările în cele două luni de vară şi atunci vom muta o parte din calse la Mecanic II, ca să putem moderniza şi să accesăm fondurile europene, iar după aceea vedem cât spaţiu îi este necesar Pedagogicului din Liceul Henri Coandă, iar restul spaţiilor vedem ce facem cu ele. Iar Liceul de Artă vom discuta să îl mutăm la Liceul de Chimie. Ei sunt mai pretenţioşi, în Nord le miroasea, iar poate aici nu le miroase ” – a precizat primarul Mircia Gutău.

Aşa cum spuneam, la nivel central nu s-a obţinut avizul pentru schimbul de terenuri. Astfel, municipalitatea nu mai poate investi la Unitatea Militară aşa cum plănuia. În aceste condiţii, primarul Gutău le-a pus, public, în vedere administratorilor terenurilor de la UM să cureţe spaţiul şi să scape de mizeria de acolo.

„Ministerul nu a fost de acord nici cu schimbul. Deci rămâne ca înainte. Asta este ţara în care trăim. Acum, bineînţeles, de săptămâna viitoare vom vedea care sunt portiţele legale să-i determinăm pe cei de la Minister să-şi repare mizeria aia spre Olăneşti. E dezastru acolo, e pericol pentru oameni. Gardul a picat deja, buruienile au crescut. Nu mă interesează cine e proprietarul. E Ministerul? Foarte bine! Dar să facă ceva acolo, să modernizeze spaţiul respectiv. Să facă ceva cu jaful de acolo că sunt şobolanii cât căţeii” – a mai spus Mircia Gutău.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like