ADOLESCENŢI din VÂLCEA, prinşi la BRACONAJ pe râul LOTRU

Doi adolescenţi de 14 şi 17 ani au fost prinşi la braconj piscicol pe râul Lotru. Incidentul a avut loc duminică, 15 aprilie 2018, la ora 17.30, când polițiștii din cadrul Poliţiei oraşului Brezoi au fost sesizați că, două persoane pescuiesc ilegal cu un prostovol pe râul Lotru, în zona Vasilatu.

„Lucrătorii de poliţie s-au deplasat la faţa locului şi au depistat 2 minori, de 14 și 17 ani, care aveau asupra lor un prostovol cu diametrul de 2,40 m., ochiuri plasă monofilament, de formă circulară, prevăzută cu bile de plumb în partea exterioară şi  peşte specia scobar cu dimensiunile de 20 cm.

Cei doi minori au fost conduşi la sediul Poliţiei oraşului Brezoi, ocazie cu care s-a întocmit proces-verbal de depistare, iar prostovolul a fost ridicat în vederea confiscării.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinere şi folosire de către persoane neautorizate a prostovoalelor şi pescuit în habitatele piscicole naturale a peştilor în perioada de prohibiţie, urmând a se da soluție procedurală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria orașului Brezoi” – precizează IPJ Vâlcea.

You May Also Like