Spitalele din Vâlcea își pot recupera banii cheltuiți din bugetele proprii pentru aparatură medicală și lucrări  

Ședință extraordinară extrem de importantă la Consiliul Județean Vâlcea azi, 10 august 2018. Președintele Constantin Rădulescu i-a convocat pe consilierii județeni pentru a le propune spre aprobare un proiect esențial pentru spitalele din județul Vâlcea. Este vorba despre proiectul „Îmbunătăţirea accesului populaţiei din judeţele Gorj si Vâlcea la servicii medicale de urgenţă”, ce urmează a fi depus spre finanțare prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020.

Prin acest proiect se urmăreşte rambursarea sumelor plătite din veniturile proprii ale spitalelor, din bugetele unităţilor administrativ-teritoriale sau de la bugetul de stat pentru investiţiile din unităţile sanitare aflate pe raza judeţelor Gorj şi Valcea, în perioada 2014-2018. Astfel, au fost încadrate ca și cheltuieli în acest proiect următoarele achiziţii realizate de Consiliul Judeţean Vâlcea pentru dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea cu: o masă de operaţie ortopedică (116.398.80 lei cu TVA) – pentru o secţie/ departament ce deserveşte Unitatea de Primiri Urgenţe (blocul operator); un ecograf (195.360 lei cu TVA) – pentru Unitatea de Primiri Urgenţe; două injectomate (11.040 lei cu TVA) – pentru Unitatea de Primiri Urgenţe.

De altfel, parteneri în acest proiect mai sunt, pe lângă Ministerul Sănătății și unitățile spitalicești din Gorj, și Spitalul Municipal „Costache Nicolescu” Drăgăşani și Spitalul Orăşenesc Horezu. Durata de implementare a proiectului este de 12 luni, de la semnarea contractului de finantare. Contribuţia proprie a judeţului Vâlcea la cheltuielile eligibile ale proiectului menţionat este de 2%, respectiv 8.292,46 lei (inclusiv TVA).

“Auzisem de această oportunitate și imediat l-am contactat pe colegul meu de la Gorj. Informația era că trebuie să facem toate procedurile până luni, dar am apelat la înțelegerea consilierilor să ne întâlnim azi (10 august 2018 – n.r.) pentru ca Spitalul Județean de Urgență Vâlcea, Spitalul Brezoi, Spitalul Drăgășani, Spitalul Horezu și Spitalul Mihăești să recupereze din banii pe care i-a cheltuit pentru aparatură și lucrări din bugetele proprii, din 2014 și până azi. Sunt foarte mulți bani, sunt aproape 90 de miliarde de lei vechi” – a declarat președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like