Liberalii prinși în offside retrag proiectul tăierii pensiilor speciale

Dacă s-ar muri de ridicol, la liberali ar fi genocid. În urmă cu aproximativ o lună, deputatul vâlcean Cristian Buican s-a lăudat cu un proiect de lege care „va revoluționa Parlamentul”. Unii au crezut că se pregătește să facă bomba atomică. De fapt, acesta și alți trei parlamentari liberali au depus un proiect prin care să taie pensiile speciale. Trecem peste faptul că însuși Buican votase pensii speciale pentru primari în urmă cu un an, când Codul Administrativ a trecut prin Parlament (vot dat contrar voinței PNL).

Pe 15 februarie 2019 s-a depus o adresă la Camera Deputaților prin care inițiativa ce trebuia „să revoluționeze Parlamentul” era retrasă. Cei patru parlamentari și-au dat seama de eroarea pe care puteau să o comită. Motivul pentru care se tot încearcă tăierea pensiilor militarilor pleacă de la un fals perfect, acela al necontributivității înainte de 1989. Liberalii ar trebui să știe că pensiile militarilor nu pot fi asimilate altor pensii speciale fiindcă aceștia au o Casă de Pensii și o Casă de Asigurări de Sănătate separate de cele ale civililor, pe motiv că au desfășurat altfel de activități în timpul vieții active.

Buican, care s-a bătut cu pumnul în piept prin declarații de presă, dar și foarte vocalul și vehementul Florin Cîțu (și el tot vâlcean) au ieșit cei mai șifonați. Nu poți să te isterizezi demagogic pe un subiect important pentru ca mai apoi să recunoști că ai gresit. De altfel, Cîțu a recunoscut că tocmai tăierea pensiilor militarilor era hiba proiectului depus. Atunci, pentru ce atât carnaval demagogic și ieftin!?

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like