VÂLCEA – CONDAMNARE pentru TRAFIC de PERSOANE. Le promitea oamenilor că-i duce la cules de portocale

După circa 12 ani de când a înșelat zeci de persoane, un bărbat din comuna Șirineasa, județul Vâlcea, a ajuns după gratii. Individul de 41 de ani le promitea oamenilor că îi duce la muncă în Grecia, la cules de portocale. Evident că le promitea câștiguri mari și alte beneficii, însă, în final, totul era o mare escrocherie. Întreaga poveste a ajuns în atenția procurorilor, el fiind trimis în judecată. Procesul a durat enorm de mult, însă zilele trecute inculpatul și-a primit în sfârșit pedeapsa, fiind trimis după gratii pentru 6 ani și 8 luni.

„Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și Poliției Orașului Băbeni au depistat, pe raza orașului Băbeni,  un bărbat,  pe numele căruia a fost emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoare, de către Tribunalul Brașov.

Astăzi 19 iunie a.c., polițiștii au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis pe numele unui bărbat de 41 de ani, din comuna Șirineasa, acesta fiind condamnat la o pedeapsă privativă de libertate de 6 ani și 8 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane.

În fapt, în perioada februarie-iulie 2007, acesta ar fi recrutat direct și prin persoane interpuse, prin inducere în eroare, prin promisiunea unor câștiguri substanțiale din munca la cules de portocale, câștiguri care nu s-au materializat, banii datorați victimelor pentru munca prestată fiind însușiți de inculpat sub pretextul acoperirii cheltuielilor de transport din Romania – Grecia, fiind vătămate un număr de 21 de persoane.

Bărbatul a fost condus la un peniteciar de pe raza județului Argeș” – precizează IPJ Vâlcea.

You May Also Like