VÂLCEA. Copaci căzuți și gospodării fără curent după furtuna de noaptea trecută

Noaptea trecută, județul Vâlcea s-a aflat sub avertizare de Cod Portocaliu de furtuni și, ca urmare, s-au înregistrat și evenimente neplăcute.

Așadar, ISU Vâlcea anunță că, în jurul orei 00:15, mai mulți copaci s-au prăbușit pe carosabil blocând parțial sau total traficul pe DN 64 in dreptul localitatii Orlesti, pe DN 67 B la Madulari, dar și pe drumuri judetene la Gradistea Obislavu si Pesceana. Au fost anunțați cei de la Secția de Drumuri Naționale (SDN) Vâlcea pentru înlăturarea arborilor.

De asemenea, în jurul orei 00:29, Garda de Intervenție Drăgășani a acționat la îndepărtarea copacilor căzuti pe carosabil pe soseaua de centura a orasului, precum și în comuna Orlești.

Ca de fiecare dată când în județul nostru au loc fenomene meteo extreme, rețelele electrice au avut de suferit. Din câte se pare, în anumite localități, vântul a bătut cu rafale de până la 90 km/h. Astfel, au fost afectate parțial 10 linii, 195 de puncte de transformare, iar la 5.877 de consumatori au rămas fără curent. Localitățile afectate sunt: Ghioroiu, Zatreni, Livezi, Rosiile, Sinești, Gradistea, Stefanesti, Ladesti, Stanesti, Maciuca, Cernisoara, Otesani, Creteni, Amarasti, Copaceni, Stroești, Francesti, Brezoi, Calimanesti și Lungesti.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like