FOTO – VIDEO: Ziua Drapelului Național, marcată și la Râmnicu Vâlcea

Tricolorul românesc este simbolul unității naționale. An de an, în ziua de 26 iunie, întreaga țară sărbătorește „Ziua Drapelului Național”. Și autoritățile din județul Vâlcea au marcat această zi importantă, ridicând pe catarg tricolorul, această emblemă naţională din vremuri străvechi.

Ceremonia a avut loc, în această dimineață de 26 iunie 2019, în parcul din fața Prefecturii Vâlcea, începând cu ora 10:00. La eveniment au luat parte reprezentanți ai Arhiepiscopiei Râmnicului, care au binecuvântat Drapelul național, dar și președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, viceprimarul Carmen Preda, subprefectul Aurora Gherghina, precum și zeci de șefi ai instituțiilor din Vâlcea.

După sfințirea steagului a urmat înălţarea pe catarg a tricolorului, în acordurile fanfarei militare care a intonat imnul national al României. Ceremonia s-a încheiat cu defilarea detaşamentului de onoare constituit din militari aparţinând Garnizoanei Râmnicu Vâlcea, Inspectoratului Județean de Jandarmi Vâlcea și Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vâlcea.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like