Ajutorul şefului de post din Bujoreni, amenințat cu moartea. Inculpatul s-a ales cu amendă penală

În data de 6 iunie 2018, judecătorii Tribunalului Vâlcea au decis să-i aplice doar  o amendă penală unui individ periculos, care nu s-a sfiit să amenințe cu moartea un polițist.

Cazul deosebit de grav a avut loc în localitatea Bujoreni, judeţul Vâlcea, în anul 2016. Ajutorul șefului de post al Poliției Bujoreni, agentul de poliție Valentin Ilie Pasăre, a fost amenințat cu moartea chiar în timpul orelor de serviciu. Într-o după-amiază, el a preluat un apel de urgenţă din partea unui cetăţean din localitate, Ion Ciulei. Omul susţinea că este agresat şi cerea ajutorul forţelor de ordine. Numai că, în cele din urmă, s-a dovedit că totul era o farsă, iar individul inventase totul. Cu ce scop? Nu se ştie! Cert este că lucrurile au degenerat, iar ţinta lui a devenit poliţistul. Ion Ciulei şi-a ieşit din minţi la un moment dat şi a început să-l ameninţe pe agentul de poliţie Pasăre, spunându-i că o să îl caute şi o să-l taie cu cuţitul.

Prima dată, poliţistul a încercat să-l calmeze pe cetăţeanul turmentat, nebăgându-i în seamă ameninţările. Numai că, ele au continuat o zi întreagă, iar ajutorul şefului de post de la Bujoreni a fost pur şi simplu terorizat de apelurile telefonice în care Ion Ciulei îi spunea că îl omoară. În cele din urmă, poliţistul Valentin Ilie Pasăre a înregistrat convorbirile telefonice cu agresorul său şi a mers la Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, unde a făcut plângere penală pentru ultraj. După o serie de cercetări ale procurorilor, Ion Ciulei a fost trimis în judecată pe rolul Judecătoriei Râmnicu Vâlcea pentru comiterea infracţiunii de ultraj, în stare de recidivă.

Amendă de 50 de lei/zi pentru infracțiunea de ultraj

Zilele trecute, mai precis în data de 6 iunie 2018, inculpatul Ion Ciulei a fost găsit vinovat pentru faptele comise, iar judecătorul de caz al Tribunalului Vâlcea a decis să-i aplice doar o amendă penală. Iată minuta instanței: “Condamnă pe inculpatul Ciulei Ion la pedeapsa de 160 zile – amendă pentru infracţiunea de ultraj. În baza art.61 alin.2 cod penal; Stabileşte suma corespunzătoare unei zile amendă la 50 lei, inculpatul având de executat amenda de 8000lei (50 lei x 160 zile amendă). Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art.63 alin.1 cod penal, privind înlocuirea pedepsei amenzii cu pedeapsa închisorii în cazul neexecutării, cu rea-credinţă, a pedepsei amenzii. Constată că prin sentinţa penală nr.61/04.03.2015 pronunţată de Judecătoria Rm.Vâlcea în dosarul nr.10436/288/2013, definitivă prin decizia penală nr.409/A/2015 a Curţii de Apel Piteşti, Ciulei Ion a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei, pe termen de încercare de 4 ani, pedeapsă ce constituie primul termen al recidivei postcondamnatorii. În baza art.43 cod penal; Pedeapsa de 8000 lei amendă, corespunzătoare celor 160 de zile – amendă se adaugă la pedeapsa anterioară, de 2 ani închisoare a cărei executare este suspendată, conform sentinţei penale nr.61/04.03.2015 pronunţată de Judecătoria Rm.Vâlcea în dosarul nr.10436/288/2013, definitivă prin decizia penală nr.409/A/2015 a Curţii de Apel Piteşti. Dispune executarea pedepsei amenzii. Ia act că inculpatul a achitat părţiicivile suma de 1000 euro cu titlu de despăgubiri civile şi aceasta nu a mai formulat alte pretenţii în cauza penală. În baza art.275 cod procedură penală; Obligă pe inculpat la plata cheltuielilor judiciare către stat, în cuantum de 400 lei. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 6 iunie 2018”.

You May Also Like