VIOLATOR din VÂLCEA, CONDAMNAT la ÎNCHISOARE. Vezi cât va sta după gratii!

Un infractor de drept comun a fost condamnat recent la închisoare cu executare pentru comiterea infracţiunii de viol. Omul este recidivist, el fiind eliberat din închisoare cu puţin timp înainte de a comite o nouă faptă. În data de 20 decembrie 2017, magistraţii Tribunalului Vâlcea l-au trimis din nou pe infractor după gratii.

Un fost puşcăriaş, Romeo Adrian Vlăduca, de 35 de ani, a violat o minoră în data de 5 august 2013, obligând-o să întreţină relaţii sexuale cu el sub ameninţarea unui cuţit.  Fata avea 16 ani atunci şi, după ce a reclamat fapta, a fost dusă la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Râmnicu Vâlcea, unde i s-au recoltat probe biologice, probe ce au confirmat spusele sale.

Violatorul, aşa cum am menţionat, era recent eliberat condiţionat din Penitenciarul Colibaşi, unde mai avea de executat peste 500 de zile de închisoare. Acum însă, omul va executa pedeapsa pentru viol , dar şi restul de zile de închisoare pe care le mai avea de executat. Asta pentru că magistraţii vâlceni l-au condamnat în decembrie 2017 la 7 ani de închisoare, la care i-au mai adăugat un spor de 6 luni.

„Condamnă pe inculpatul Vlăducă Romeo Adrian la 7 ani închisoare şi interzicerea exercitării pe o perioadă de 5 ani a drepturilor prevăzute de art. 64 alin. (1) lit. a) teza a II-a, b) şi e) din Codul penal din 1969, pentru săvârşirea infracţiunii de viol. În baza art. 61 din Codul penal din 1969, revocă liberarea condiţionată a inculpatului din executarea pedepsei de 5 ani închisoare aplicată prin sent. pen. nr. 182 din 03.03.2010 a Judecătoriei Rm. Vâlcea şi dispune contopirea restului rămas neexecutat de 553 zile închisoare cu pedeapsa aplicată în prezenta cauză, aplicând astfel un spor de 6 luni închisoare, urmând ca inculpatul să execute în regim de detenţie 7 ani şi 6 luni închisoare. Aplică inculpatului dispoziţiile art. 57, 71 din Codul penal din 1969. Deduce din durata pedepsei reţinerea inculpatului de 24 de ore, începând cu data de 05.08.2013, ora 19:45” – se arată în minuta instanţei Tribunalului Vâlcea.

Pe parte civilă, magistraţii au dispus ca inculpatul să îi plătească despăgubiri victimei sale în valoare de 20.000 de lei.

„Obligă pe inculpat să plătească persoanei vătămate suma de 20.000 lei, cu titlu de despăgubiri morale. În baza art. 249 C. proc. pen., instituie măsura asiguratorie a sechestrului asupra unor bunuri mobile sau imobile ale inculpatului, în vederea reparării pagubei produse prin infracţiune, până la concurenţa valorii acesteia (menţionate mai sus). În baza art. 118 alin. (1) lit. b), f) din Codul penal din 1969, dispune confiscarea de la inculpat a cuţitului – briceag folosit la comiterea faptei, menţionat în procesul-verbal de la filele 8-10 dosar urm. pen. şi ilustrat la filele 21-22 dosar urm. pen., aflat în custodia IPJ Vâlcea. În baza art. 274 C. proc. pen., obligă pe inculpat la plata sumei de 1.200 lei către stat, cu titlu de cheltuieli judiciare. Onorariile avocaţilor din oficiu se avansează din fondurile speciale ale Ministerului Justiţiei şi rămân în sarcina statului. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 20 decembrie 2017” – se mai arată în minută.

You May Also Like