Deputatul PSD Daniela Oteșanu susține ca vaccinarea să fie o condiție obligatorie pentru înscrierea la grădinițe și școli

Deputatul PSD Vâlcea, Daniela Oteșanu, vine cu o propunere interesantă pentru Ministerul Educației Naționale, precum și pentru Ministerul Sănătății. Parlamentarul vâlcean susține ideea de a introduce vaccinarea ca o condiție obligatorie pentru înscrierea la grădinițe și școli. Controverse pe această temă sunt destul de multe, însă deputatul Daniela Oteșanu consideră că aceasta este soluția pentru rezolvarea spinoasei probleme.

„Având în vedere că legea vaccinării este în continuarce în Parlament, întrucât nu există un consens între grupurile politice cu privire la reglementările care să le cuprindă acest act normativ, vă propun să adoptati un ordin de ministru comun, Ministerul Educației Naționale și Ministerul Sănătății, pentru introducerea vaccinării ca o condiție obligatorie pentru înscrierea copiilor în grădinite.

Așa cum cunoașteți deja, nevaccinarea copiilor poate conduce la epidemii care nu îi afectează doar pe copiii expusi, iar în România gradul de vaccinare a minorilor este mult mai scăzut decât în alte state din Uniunea Europeană, unde vaccinarea nu este obligatorie.

În prezent, în țara noastră nu există o educație civică semnificativă în acest domeniu, deși copiii fac parte din categoria de populație cea mai expusă la riscul de a se contacta boli infecțioase, unele deosebit de grave.

În calitate de părinte, consider ​că orice copil are dreptul de a fi protejat împotriva poliomielitei, rujeolei, hepatitei B etc. sau împotriva decesului. În acest sens apreciez că niciun părinte nu are dreptul să-i suprime acest drept fundamental al copilului.

O dată cu realizarea propunerii expuse, consider că se impune şi reluarea campaniilor de comunicare pentru creșterea gradului de conștientizare a importanței vaccinării în rândul populației, prin inforrnarea corectă cu privire la modalitătile de preventie prin vaccinare și prin utilizarea unor instrumente și metode adaptate dezvoltării tehnologice” – susține deputatul PSD Daniela Oteșanu.

You May Also Like