Focar de trichineloză politică la PNL Vâlcea

Cât de gravă a ajuns situaţia la PNL Vâlcea ne relevă luptele intestine (nu ale porcului, ci ale partidului) pentru şefia filialei. Dacă ar fi murit politic Cristian Buican, era în regula ca anumite grupări să nu lase ,,cadavrul” să se răcească, aprinzând cu o mână lumânările, iar cu alta ascuţind cuţitele. Nenorocirea face ca Buican să nu fie un politician mort. Faptul că redistribuirea a adus şi al doilea mandat de parlamentar la PNL Vâlcea întăreşte convingerea multora că Buican nu a luat LCM (lovitură cauzatoare de moarte, în termenii tehnici ai celor de la medicină legală). Este doar bătut bine, chiar desfigurat, dar n-a murit. Bântuie între Râmnicu Vâlcea şi Bucureşti, nu dă ochii cu activul de partid, zace sub scorul ruşinosul 19% obţinut la alegeri. Este firesc ca după o severă înfrângere, filiala să intre într-un proces de reorganizare. La fel de firească este şi schimbarea lui Buican, care a ajuns un politician de nefrecventat. Nici o altă grupare politică vâlceană nu s-ar mai alia cu PNL condus de Buican, din cauza zilelor grele pe care acesta le-a făcut multora, când era pe cai mari. Dar eventuala opoziţie internă, care încă nu este coagulată, trebuie să ştie că are de tras un singur glonţ. O singură dată îl găseşte pe Buican atât de căzut, iar ocazia nu trebuie ratată prin fonfleuri la cap de porc mort. Dacă nu va trage glonţul bine, vai şi-amar de pieile lor.

Duetul Bogdanilor, lângă Adrănel

Şi cine s-a gândit că ar fi bine să candideze acum la preşedinţia PNL Vâlcea? Spaima pasiunii electorale, moartea libidoului politic, Adrănel Cotescu. Susţinut şi flancat de omul bun la toate relele, Constantin Monceanu. Alături de Cotescu ar mai putea fi câţiva primari liberali, care au apelat la el pe vremea când era director prin Ministerul Dezvoltării. Spunem ,,ar mai putea fi”, deoarece nu se ştie dacă numărătoare de la pomana porcului va corespunde şi cu socoteala de după vot. Conform unor predicţii ce ar putea sta, la o adică, în picioare, alături de Cotescu mai sunt Mircea Poenaru (nu se miră nimeni) şi noul duet opozant Bogdan Pistol – Bogdan Popescu. Cei doi au avut ,,meciuri” sângeroase în trecut, când Popescu era de-a dreapta lui Buican şi făcea tot posibilul ca de cariera lui Pistol să se aleagă praful. Ceea ce s-a cam şi ales, fiindcă din speranţa liberalismului vâlcean, Pistol a devenit perdantul de serviciu al partidului. Dar cei doi s-au împăcat astă vară, când cu alegerile locale. Bogdan Popescu era director de campanie, iar firma lui Bogdan Pistol a primit comenzi bune pentru materiale de propagandă. Iată-i acum sub pulpana fostului senator, dorind să-l dea jos pe cel căruia ,,i-au pupat mâna” mult timp. Mai ales Popescu! Nu-i bai, este chiar bine să te dea jos chiar cei ce te-au pus şi cu ajutorul cărora ai condus, prin teroare, partidul. Dar va fi, oare, Buican, atins de acest blestem?!

Candidatura lui Cotescu, salvarea lui Buican

Chiar dacă gruparea Adrănel Cotescu nu este mare, a început să fie destul de zgomotoasă. Desele trimiteri (chiar şi din acest text) la tăiatul porcului sunt rezultatul unei întâlniri care s-a vrut de imagine. Şi care, pe alocuri, a şi fost! Anual, Constantin Monceanu îşi invită colegii, în preajma Crăciunului, la tăiatul porcului. Desigur, un obicei frumos! Doar că anul acesta au fost invitaţi cei pe care Monceanu vrea să-i arate lumii că ar fi cu Adrănel Cotescu, împotriva lui Cristian Buican. Nu ne referim aici la persoanele din societatea civilă sau din presă, care pot onora orice întâlnire, fiind libere şi particulare. Dar să crezi că dacă te înconjori de toţi învinşii PNL Vâlcea şi de câţiva primari (care oricum sunt cu un picior în ALDE sau PSD), îl şi învingi pe Cristian Buican, este curată trichineloză politică. În cazul în care Cotescu se va încăpăţâna să-l contracandideze pe Buican, acesta din urmă va câştiga la pas alegerile interne. Şi se va pierde momentul propice pentru schimbarea (prin vot) a celui mai dictator preşedinte de partid din istoria post – decembristă a judeţului Vâlcea.

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.