Senatorul Romulus Bulacu, despre situaţia pârtiei de schi de la Voineasa

Potrivit spuselor primarului PSD al comunei Voineasa, nu se va putea încadra să termine lucrările domeniului schiabil până la 31 decembrie 2017. Mai mult decât atât, Ministerul Finanţelor a retras deja din cont aproape 5 milioane de lei din totalul de 15 milioane alocate în luna iunie, pentru finalizarea investiţiei de la Voineasa.
Incompetența administrației PSD nu are limite. Am spus-o în nenumărate rânduri și o repet. La nivelul județului Vâlcea este vorba de indiferență, dincolo de incompetență. Nu mai avem pretenția ca actuala administrație a Consiliului Județean să facă lobby pentru modernizarea județului, ci măcar să păstreze, să se implice și să fructifice investițiile făcute, până acum. Pârtia de schi Transalpina SkI Resort, pentru care ne-am zbătut cu toții, conștientizând importanța vitală pentru dezvoltarea turismului și economiei vâlcene, este distrusă de PSD. Înțeleg că Primăria Voineasa este depășită de managementul acestui proiect, dar Consiliul Județean, în această problemă a manifestat indiferență și indolență. Lipsa implicării Consiliului Județean are efecte dramatice pentru economia Vâlcii. Sezonul trecut, în numai o săptămână, Pârtia a atras peste 7000 de turiști. Sezonul acesta, avem numai incertitudini.
Este inadmisibil să organizezi o licitație în mijlocul sezonului, la jumătatea lunii ianuarie, în scopul administrării. Nimeni nu poate garanta, nici măcar acum, la mijlocul lunii decembrie, că Pârtia va fi deschisă după 1 ianuarie 2018. Autoritățile ar trebui să reflecte asupra unui vechi proverb din popor, pe care fie nu l-au înțeles, fie l-au uitat: “Fă-ți iarna car și vara sanie!”

You May Also Like