SCM, handbal de Europa la Râmnicu Vâlcea

SCM Rm. Vâlcea răstoarnă ierarhiile chiar de la începutul noului sezon, iar după ce a învins CSM Bucureşti în Supercupa României, a câştigat şi în faţa echipei SCM Craiova, în Liga Naţională. Fetele antrenate de Florentin Pera s-au impus cu 27-23 în derby-ul Olteniei, într-un meci din etapa a 2-a. În urma acestui rezultat, Vâlcea este lider în campionat, având acelaşi număr de puncte cu CSM Bucureşti, dar un golaveraj mai bun.

Partida de la Vâlcea s-a jucat în faţa unor tribune aproape pline, semn că publicul a revenit la handbal, din moment ce echipa locală a crescut pretenţiile în acest sezon. Disputa dintre cele două SCM-uri a avut de toate, spectacol, realizări de un nivel foarte ridicat, tensiune, nervi întinşi la maximum, eliminări pe bandă rulandă, cartonaşe roşii şi albastre, dar şi o accidentare gravă în finalul partidei. În cea mai mare parte a jocului, partida a fost echilibrată, dar cu Vâlcea în control. Gazdele s-au desprins la patru goluri în prima repriză, 9-5 şi 10-6, dar Craiova a avut putere să revină şi a egalat la 10-10.

Imediat după pauză (12-10), jocul a devenit foarte tensionat. În minutul 33, la scorul de 13-11, Jelena Trifunovic a fost descalificată după o intrare cu contul la Marta Lopez. Supărat pe decizia arbitrilor, Bogdan Burcea a retras echipa de pe teren pentru aproximativ 2 minute. Craiova a revenit apoi la joc, dar gestul antrenorului a fost sancţionat, de asemenea, cu cartonaş roşu şi apoi albastru. Formaţia oaspete a trecut însă rapid peste aceste momente, a părut chiar şi mai îndârjită, iar în minutul 38 s-a desprins la două goluri (16-14).

Vâlcea a avut imediat reacţie, iar cu două reuşite la rând realizate de Fraga Fernandez a restabilit egalitatea, 16-16. Jucătoarea spaniolă a dominat tot mai clar terenul, iar dacă nu a apărut la finalizare a pus-o în dese rânduri în valoare pe Marta Lopez. Iar extrema a înscris de fiecare dată când a ajuns în poziţie de unu la unu cu Dzhukeva. Gazdele au luat din nou viteză, ajutate şi de un portar imperial, Yulia Dumanska, iar de această dată Craiova nu a mai avut puterea să întoarcă rezultatul. În minutul 55, Vâlcea s-a desprins la 25-20, dar şi la acest scor partida a rămas încinsă. Pe final, Timea Tătar a fost accidentată grav, într-un duel cu Iryna Glibko, pivotul de la Craiova ciocnindu-se însă destul de tare de o coechipieră, interul Gjeorgjievska.

La final, Vâlcea s-a impus cu 27-23 şi a făcut pentru moment rocadă cu Craiova, raportat la clasamentul sezonului trecut.

Sursa: Prosport (www.prosport.ro)

You May Also Like