ZVONOTECA – 23 mai 2018 – VÂLCEA

  • Pe 19 mai liberalii vâlceni au organizat Colegiul Director Judeţean. Adică au vrută să-l organizeze, pentru că din 139 de persoane care fac parte din acest important for decizional, n-au venit decât 60. Cea mai gravă este absenţa în masă a primarilor care au început să întoarcă spatele conducerii partidului. Deşi nu a fost cvorum, şedinţa a avut loc, totul transformându-se într-un fel de şezătoare în care, practic, nu s-a votat şi decis nimic…pentru că nu era statutar. Bine, în schimb, şi-au pus poze pe Facebook, prin care să amintească de Colegiul Director Judeţean…

 

  • Se vorbeşte de discriminare în presa vâlceană şi de faptul că unii primesc mai multe şi alţii mai puţine informaţii sau poze de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea. Şi culmea, cei care acuză sunt chiar cei care sunt căraţi cu echipajele Poliţiei Rutiere la anumite evenimente petrecute pe şoselele judeţului. Recent am aflat că este o practică destul de veche, nu de ieri de azi. De ani de zile o anumită ziaristă – corespondentă la un post naţional – are parte de un tratament preferenţial. Şi nu e transportată la locul faptei cu orice echipaj de poliţie, ci cu cel al şefului. Oare e corect faţă de restul colegilor din mass-media?

 

  • Agenţia Naţională de Integritate (ANI) l-a prins în conflict de interese pe primarul comunei Tetoiu, Lucian Antonie, care şi-a angajat fiica în departamentul de Urbanism al primăriei. Şi mai interesant ar fi ca instituţiile statului să investigheze dacă fata primea, sau nu, bani fără să treacă pe la serviciu. Surse din primărie susţin că aceasta locuia la Craiova şi că venea prin Tetoiu cam o dată pe lună. În schimb, condica de prezenţe era semnată. Cine i-o semna în fals şi cum primea aceasta bani pentru o muncă pe care nu se sinchisea s-o presteze?!

 

  • Epurare în masă, pe bază de carnet de partid (specific, desigur) la Biblioteca Metropolitană din Bucureşti. Decident: directoarea vâlceancă Zvetlana Preoteasa (ALDE), fost ministru secretat de stat, de tristă amintire, la învăţământ preuniversitar. Na, s-avem şi noi cu ce ne mândri… Revenim cu amănunte picante şi interesante.

 

  • Perioada de prohibiţie pentru pescuit este doar un mit la Vâlcea. Singurii care au respectat cu sfinţenie această perioadă, în care au avut interzis să bage băţul baltă în habitatele piscicole naturale, au fost pescarii sportivi. În rest, se braconează la greu. În sudul judeţului este jale, iar acţiunile Poliţiei şi ale Jandarmeriei sunt atât de „subţiri” încât aproape că nu se văd. De ceva timp, mai mulţi cititori ne-au atras atenţia că în zona Slăviteşti se vinde peşte în prostie, chiar sub nasul poliţiştilor. Tone de crap, caras sau alte specii! TONE! Probabil că se necesită o mai mare atenţie şi din partea DGA, pentru că nu de puţine ori s-a vorbit despre o anumită „protecţie” de care se bucură braconierii din partea oamenilor legii.

 

  • Tensiuni mari între prefect şi primar. La una din sărbătorile recente de la „Statuia Independenţei” din Râmnicu Vâlcea, un schimb de replici între edilul Mircia Gutău şi prefectul Florian Marin i-a lăsat mască pe participanţi. Primarul i-a reproşat reprezentantului Guvernului în judeţ că îşi depăşeşte atribuţiile şi îşi bagă nasul unde nu-i fierbe oala. Sigur, trebuie să evidenţiem că nu este primul moment de tensiune dintre cei doi, Gutău exprimându-şi public nemulţumirea faţă de prefect. Pe scena politică vâlceană a apărut informaţia potrivit căreia Florian Marin îşi pregăteşte o eventuală candidatură la Primăria Râmnicului, lucru care a generat, se pare, această controversă.

 

  • O informaţie ce ne-a parvenit recent ar „arunca în aer” atât Poliţia, cât şi Jandarmeria la Vâlcea. Există indicii că sunt poliţişti şi jandarmi care apelează la prostituate de lux ce vin frecvent din alte judeţe şi se cazează la o pensiune din Râmnicu Vâlcea. De altfel, există şi poze cu anumite personaje care-şi fac apariţia noaptea în locaţia respectivă, iar mulţi se duc acolo chiar în timpul serviciului, când sunt la „schimbul 3”. Tariful preferenţial ar fi de 50 de lei. Cazul e în atenţia noastră!

Informaţiile din această rubrică trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele făcând parte din categoria zvonurilor sau pamfletului.

You May Also Like