FOTO – Elevii din Costeşti se răzvrătesc: „Suntem jefuiţi şi transportaţi în condiţii mizere”

 

Elevii de liceu, care sunt nevoiţi să facă naveta de la Costeşti la Horezu, aduc acuzaţii grave firmei de transport Obada. Liceeni spun că sunt pur şi simplu „jefuiţi”, fiind nevoiţi să plătească un abonament foarte scump în comparaţie cu alte trasee. Pe lângă asta, tinerii susţin că mai sunt transportaţi şi în condiţii mizerabile. Patronii, dar şi şoferii firmei de transport, le pun viaţa în pericol, supraaglomerând microbuzele pentru a câştiga cât mai mulţi bani la o cursă. Nimeni nu se gândeşte la siguranţa elevilor. Imagini despre modul în care se face transportul public de la Costeşti la Horezu ne-au fost trimise chiar de elevi, în speranţa că mai marii conducători ai judeţului vor vedea, vor lua măsuri şi le vor asigura condiţii decente.

Alo, Poliţia Rutieră! Alo, ISCTR! Unde sunteţi?

Zilnic, zeci de elevi din comuna Costeşti, judeţul Vâlcea, fac naveta la Horezu, acolo unde urmează cursurile Liceului „Constantin Brâncoveanu”. Din păcate, ei nu au decât o singură opţiune de transport, pentru că traseul Costeşti – Horezu a fost atribuit de Consiliul Judeţean Vâlcea firmei SC Obada Trans SRL. Problema este că microbuzele pe care firma respectivă le foloseşte pe acest traseu sunt în stare precară şi, ca atare, condiţiile sunt din cele mai proaste. Pe lângă asta, elevii sunt transportaţi ca sardinele, mulţi dintre ei călătorind în picioare şi înghesuiţi. Ce face Poliţia Rutieră Vâlcea în timp ce viaţa elevilor este pusă în pericol? Ce face ISCTR-ul? Nu se ştie! Cert este că pe şoselele din Vâlcea totul este posibil.

„Zilnic ne confruntăm cu aceleaşi probleme. Vorbesc aici despre elevi, pentru că majoritatea celor care fac naveta dimineaţa pe acest traseu sunt elevi, foarte puţini sunt oameni mai în vârstă. Stăm înghesuiţi, suntem transportaţi în picioare şi nimeni nu ia nicio măsură. Cât despre condiţii, acestea sunt mizere. Plouă în autobuze, nu este căldură, iar despre mizerie nici nu vă mai spun…” – ne-a spus unul dintre elevii care face naveta pe traseul Costeşti – Horezu, căruia îi vom păstra anonimatul.

Elevii, nemulţumiţi de costul abonamentului

Şi asta nu este tot! După ce că sunt transportaţi în condiţii dintre cele mai proaste, elevii spun că mai sunt nevoiţi să plătească şi abonament destul de scump. Ei şi-au comparat abonamentele cu cele ale colegilor lor care fac naveta de la Pietrari şi au constatat că plătesc mai mulţi bani, chiar dacă de la Pietrari la Horezu sunt mai mulţi kilometri decât de la Costeşti la Horezu (vezi galerie foto).

„Cei care fac naveta de la Pietrari, adică 16 kilometri, plătesc 60 de lei pentru zece zile, asta însemnând 6 lei pe zi dus – întors. Ei bine, noi de la Costeşti până la Horezu, adică 9 kilometri, plătim la Obada abonament pentru trei săptămâni (fără week-end-uri) 110 lei. Nu este normal. Suntem jefuiți de Obada trans” – ne-a mai spus unul dintre elevi.

[supsystic-gallery id=88]

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

10 thoughts on “FOTO – Elevii din Costeşti se răzvrătesc: „Suntem jefuiţi şi transportaţi în condiţii mizere”

  1. Dar de Antares ce ziceți pe cursa Rm Vâlcea_ Cheia un bilet costa 13 lei dus întors și un abonament lunar pentru elevii 208 lei în situația că sâmbătă și duminică nu circulă nimic,adică nu avem nicio cursa suntem ai nimanui,am vb la primărie la prefectura și nu sa luat nicio măsură deci în concluzie toate firmele sunt la fel,

  2. Dar de Antares ce ziceți pe cursa Rm Vâlcea_ Cheia un bilet costa 13 lei dus întors și un abonament lunar pentru elevii 208 lei în situația că sâmbătă și duminică nu circulă nimic,adică nu avem nicio cursa suntem ai nimanui,am vb la primărie la prefectura și nu sa luat nicio măsură deci în concluzie toate firmele sunt la fel,

  3. Circul des cu autobuze de elevi . Ei sunt cei care fac mizerie . Mănâncă semințe. Fumează în mașini. Amenință șoferul cu bătaia. Și tot ei fac scandal???? Sa meargă pe jos dacă nu le convine . Copii de 15 ani needucați vai de viitorul lor !!

  4. Un jeg de om a fost și este dl obada, și eu am făcut naveta la liceul din horezu timp de 4 ani, tot cu deșeurile lui de autobuze în care ploua și era foarte frig pe timp de iarna sau cu geamuri sparte și pusă folie în loc și în plus ne mai înghesuiam și cate 70 -80 de elevi intr-un autobuz de 50 de locuri, dacă mergeai la el sa-i spui ceva în legătură cu autobuzul lui , el Îți raspundea ” nu Îți convine poți sa mergi cu altceva sau cu ce vrei tu ” și altceva nu aveai decât pe cei care făceau taxi la „negru”

  5. Nu inteleg de ce ai continuat sa mergi daca nu ti-au convenit conditiile. In 4 ani gaseai o solutie sa ajungi la liceu in conditiile pe care le doresti. Dar e mai usor sa intrii pe net: dai un like, dai un share, comentezi cu niste jigniri.

  6. Domnul Anonimus,dupa jignirile aduse dai dovada de educatia aleasa care o ai ..domnul Obada a luat o licenta pt ca a indeplinit niste conditii,daca voi astia civilizati si educati nu stiti sa respectati sau sa aveti grija ,mergeti putin in afara sa va reeducati in civilizatia europeana apoi cereti conditii ..conditiile in care circulati acum sunt cele create de acei elevi nu de domnul Obada sau firma dumnealui.Un om nu poate lupta la infinit pt a schimba mentalitatea unei societati „insalubre”care actioneaza violent pe zi ce trece mai mult !

  7. Da, conditia esentiala pe care a indeplinit-o domnul Obada a fost „carnetul rosu de partid”. Mi-ar fi rusine sa mai comentez in locul dvs…

  8. Postez din nou . Asta ca sa nu mai ștergeți comentariu. Când firma dumnealui a câștigat cursele respective acesta nu făcea parte dintre un partid politic .

  9. Sunt niste hoti toti patronii de autobuze,toti isi bat joc de oameni ,au rable de masini care zici ca se dezmembreaza,mizerie de ti vine sa vomiti ,frig,si tot ei sunt nemultumiti…au deputati si politia rutiera care i tine in spate ……RUSINE …..

Comments are closed.