FOTO-VIDEO: DEZASTRU la VAIDEENI. Imagini dramatice din localitate

UPDATE: Conducerea ISU Vâlcea, prefectul Florian Marin, șeful IPJ Vâlcea – Cosmin Iana, dar și alți reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții din Vâlcea au făcut o primă evaluare a pagubelor produse in comuna Vaideeni. Imaginile din comuna sunt cu adevarat dramatice, însă îmbucurător este faptul că nu există victime, fiind vorba doar de pagube materiale. Deocamdată, în niciuna dintre cele cinci case, ce riscau să fie luate de ape, nu se pune problema evacuării persoanelor, autoritățile stabilind ca o masură urgentă ce trebuie luată este aceea de a consolida locuintele.

Primul bilanț al pagubelor arată însă cam așa: 50 de gospodării afectate, 5 case în pericol de prabușire, 20 de drumuri rupte, 2 drumuri pe care nu se mai poate circula deloc, iar în toată localitatea nu este curent și apă potabilă.

UPDATE: Conform ISU Vâlcea, 50 de locuinţe au fost afectate şi 10 maşini avariate după ce Luncavăţul a ieşit din matcă şi a inundat toată zona. În Vâlcea, autorităţile au instituit Cod portocaliu de inundaţii.  

70 l/mp a fost cantitatea de apă căzută in localitatea Vaideeni, judetul Valcea, in doar o jumatate de ora. In aceste momente este dezastru in aceasta comuna, iar conform declaratiilor primarului Achim Băluță, cinci case risca sa fie luate de viituri.

De asemenea, mai multe gospodarii au fost inundate, masini avariate si drumuri blocate. Toate paraurile din comuna au iesit din matca.

Vom reveni!

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like