USR promite că nu va face alianța cu PNL în Vâlcea, la localele din 2020

Un comunicat trimis de USR Vâlcea, care face referire la informații apărute în Gazeta Vâlceană, risipeşe speranțele liberalilor la candidaturi comune în 2020. Conducerea USR Vâlcea a promis propriului electorat, dar şi întregii opinii publice, că nu va exista o alianță cu PNL la Primăria Râmnicu Vâlcea şi la Consiliul Județean Vâlcea. Comunicatul cate ca o ghilotină peste speranțele liberale care se construiau în jurul unor candidaturi comune pentru preluarea puterii în județ şi în municipiul capitală. Amintim că primarii şi preşedinții de CJ vor fi aleşi dintr-un singur tur de scrutin în iunie 2020.
Redăm integral comunicatul USR Vâlcea.


Informare de presă cu referire la articolul „Cristi Jianu a trecut la PNL Râmnicu Vâlcea”, apărut în Gazeta Vâlceană și semnat de ziaristul Crisu Popescu

USR Vâlcea și USR Râmnicu Vâlcea iau act de informațiile complet false, publicate de ziaristul Crisu Popescu în articolul „Cristi Jianu a trecut la PNL Râmnicu Vâlcea”, apărut în Gazeta Vâlceană în data de 13 august 2019. În acest articol se vorbește despre o presupusă negociere între PNL și Alianța USR PLUS pentru candidaturi comune la primăria Râmnicului și la președinția Consiliului Județean Vâlcea. Citatul exact este următorul:
„[…] conducerea liberală negociază candidatură comună la primăria capitalei de județ şi la presedinția CJ cu USR – PLUS. În ce măsură va rezista fostul şef al Apavil între liberali, ştiut fiind faptul că are grave deficiențe la munca în echipă, dar şi cum se vor derula negocierile cu USR – PLUS, vom vedea pe parcurs.”
Conducerea județeană a USR Vâlcea și conducerea locală a USR Râmnicu Vâlcea resping întru totul astfel de afirmații și menționează că nu a existat, nu există și nu va exista o negociere cu PNL sau cu orice alt partid pentru candidaturi comune la nivel local și județean la următoarele cicluri de alegeri. Mai mult decât atât, câștigarea alegerilor europarlamentare la nivelul municipiului și clasarea pe locul 3 la nivel de județ obligă politic Alianța USR PLUS Vâlcea să aibă propriii candidați în cursele electorale ce vor urma.
Filialele USR Vâlcea și USR Râmnicu Vâlcea îi asigură pe cetățenii vâlceni de faptul că USR nu a negociat, nu negociază și nu va negocia principii, funcții sau interesul cetățenilor, indiferent de ofertele care ar putea veni din partea partidelor politice. În virtutea transparenței și onestității pe care și le-au asumat de la bun început, cele două filiale vor continua să informeze corect publicul și să dezmintă informațiile false, tendențioase sau calomnioase care vor apărea la adresa USR în spațiul public vâlcean.
USR Vâlcea
Andrei Gheorghiu, Președinte
USR Râmnicu Vâlcea Romeo Odochian, Președinte

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like