FOTO – VÂLCEA. 9 incendii de vegetație week-end-ul trecut

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență General Magheru al județului Vâlcea și membrii SVSU au acționat înultimele 48 de ore, pentru stingerea a 9 incendii de vegetație uscată, în localitățile:  Slătioara –pe 0,05 ha, Sutești pe 0,02ha;  Gușoeni – pe 2 ha; Ionești  pe 0,08ha., Drăgășani pe 0,1 ha; Măciuca pe 7 ha; Râmnicu Vâlcea pe  0,02ha; Oteșani pe 3 ha; și Ionești pe 0,08ha. Suprafața totală pe care s-au manifestat flăcările totalizează aproximativ 12 ha, fiind mistuită vegetația uscată și mărăciniș. De asemenea, în localitatea Voicești, pompierii au acționat pentru stingerea unui depozit de furaje unde au ars circa 200 de baloți de lucernă, și aproximativ o tonă de coceni.

Reamintim cetățenilor că astfel de acțiuni, voluntare sau involuntare, pot duce de multe ori la izbucnirea unor incendii de amploare și chiar la pierderi de vieți omenești.

De asemenea, membrii SVSU au mai acționat la alte cinci incendii în localitățile Băbeni, Băile Olănești, Voicești, Mădulari, și Stroești.

You May Also Like