VÂLCEA. Tentativă de omor săvârșită chiar sub ochii polițiștilor

Un bărbat a fost înjunghiat chiar în fața polițiștilor aflați la fața locului pentru a aplana un conflict. Incidentul a avut loc în seara zilei de 21 iunie 2021, în orașul Băbeni, județul Vâlcea. Polițiștii nu au fost capabili să prevină tentativa de omor, deși erau prezenți în momentul în care un individ a scos cuțitul și l-a înfipt în victima sa.

Conflict cu cuțite și securi

Conform procurorilor Parchetului Vâlcea, în seara zilei menționate, în jurul orei 22.10, trei indivizi înarmați cu cuțite și securi au mers la locuința unui bărbat din Băbeni, amenințându-l cu moartea și provocându-l să iasă din curte.

“Inculpaţii, fiind înarmaţi cu obiecte tăietoare, respectiv securi şi cuţit, s-au deplasat la locuinţa persoanei vătămate, din or. Băbeni, jud.Vâlcea,  proferând ameninţări cu moartea la adresa persoanei vătămate, în timp ce se aflau în stradă, în dreptul imobilului acesteia, manifestând un comportament violent, prin lovirea porţilor de acces în curtea imobilului, spre a o determina pe persoana vătămată să iasă din curte şi a o agresa, comportament care s-a manifestat pe o durată de aproximativ 10 minute, până când la faţa locului şi-a făcut apariţia un echipaj de poliţie” – susțin procurorii într-un comunicat de presă.

La un pas de omor sub ochii polițiștilor

Ei bine, deși oamenii legii au ajuns la fața locului în circa 10 minute, ei nu au reușit să detensioneze situația. Din contră! Conflictul a degenerat și s-a ajuns chiar la tentativă de omor.

“După ce persoana vătămată, pe fondul conflictului generat de inculpaţi, a lovit cu pumnul pe unul dintre aceştia, un alt inculpat (cel reţinut), s-a îndreptat în fugă către persoana vătămată, fiind înarmat cu un cuţit cu care i-a aplicat acesteia, din faţă, o lovitură în zona abdominală, actul de violenţă având un caracter spontan, executat cu rapiditate, spre surprinderea lucrătorilor de poliţie, care nu au putut împiedica agresarea victimei, care a suferit o plagă penetrantă înjunghiată, fiindu-i pusă în primejdie viaţa” – mai afirmă procurorii.

Unul arestat și doi sub control judiciar

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus, la data de 22 iunie 2021,  punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de cei trei inculpaţi, pentru săvârșirea infracțiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice. Ba mai mult, faţă de unul din ei s-a pus în mișcare urmărirea penală şi pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor.

Bărbatul acuzat de tentativă de omor a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, iar ceilalți doi inculpați au fost puși sub control judiciar.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like