FOTO-VIDEO. Incendiu de proporții la Bălcești. Flăcările au cuprins o pădure de stejar, dar și pășuni și livezi

UPDATE ora 21.20: Incendiul a fost lichidat. A ars vegetatie uscata ( livada, poiana) pe o suprafață de 20 de hectare și fond forestier (lăstăriș și mărăciniș în pădurea de stejar) pe o suprafață de 10 hectare. Cercetările preliminare arată că incendiul s-ar fi declanșat în urma folosirii focului fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor.

Azi, 9 august 2021, în jurul orei 14.00, un incendiu de vegetație a fost anunțat la Bălcești, în sudul județului Vâlcea, în punctele Ulicioiu și Cârlogani. Pompierii din cadrul ISU Vâlcea intervin în forță, ajutați de populația din zonă. Flăcările se manifestă pe o suprafață de 25 de hectare, incendiul extinzându-se și la pădurea de stejar.

“Arde vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 25 hectare (10 ha. de lăstăriș, mărăciniș și arbori în pădure de stejar și 15 ha. de pășune și livezi). La fața locului se va deplasa și ASAS -ul de la GI Măciuca după lichidarea incendiului. Comandantul intervenției spune că incendiul este localizat” – precizează ISU Vâlcea.

VIDEO AICI https://youtube.com/shorts/wOxhTwr9ozI?feature=share

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like