FOTO-VIDEO. Incendiu la un depozit de gunoi de grajd din Vâlcea. Zeci de focare ard mocnit

Încă de ieri, 11 august 2021, de la ora 14.40, pompierii militari ai ISU Vâlcea se luptă să stingă un incendiu izbucnit în localitatea Bălcești, la un depozit de gunoi de grajd, aflat în administrarea unei societăți comerciale cu profil de creștere a păsărilor. Până acum nu s-a reușit lichidarea incendiului, zeci de focare arzând mocnit în profunzimea stratului de gunoi.

“Pentru stingerea incendiului, s-au trimis inițial la fața locului, o autospecială de stingere cu apă și spumă, pompierii militari acționând alături de membrii SVSU Bălcești. La scurt timp, s-au solicitat din partea administratorului depozitului, mai multe utilaje (cisterne cu apă și buldoexcavatoare), pentru dislocarea gunoiului și stingerea focarelor. Până în acest moment, în zonă s-au folosit aproximativ 100 de tone de apă, operațiunea de stingere desfășurându-se și pe timpul nopții.
În această dimineață, la fața locului au fost trimise efective mărite de pompieri și utilaje (1 autocamion ce transporta 1 buldoexcavator de la GI Rm. Vâlcea. 1 autofreza la GI Govora, 1 AMOP de la GI Drăgășani, și 1 autoturism. În acest moment focarele sunt de ordinul zecilor și se manifestă în profunzimea stratului de gunoi, gros de aproximativ 2m., pe o suprafață de aprox. 250 mp, pe o singura parcelă (depozitul este traversat de un drum, care îl împarte în doua parcele aproximativ egale, în suprafață de cca 400 mp fiecare.). Zona în care se află amplasat depozitul este nelocuită, astfel că degajarea fumului și toxicitatea acestuia nu pune în pericol populația din orașul Bălcești.
Vom reveni cu amănunte” – a anunțat ISU Vâlcea.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like