VIDEO. Clinica de la Călimănești, cumpărată cu peste 1 milion de euro

De ani de zile, Consiliul Județean Vâlcea încearcă să achiziționeze Clinica de Recuperare Medicală de la Călimănești, însă toate eforturile au fost în zadar până acum. Negocieri cu proprietarii au avut loc și în urmă cu câțiva ani, însă nu s-a ajuns la niciun acord, din cauza pretențiilor acestora. Acum, președintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, a reluat procedurile și a ajuns în final la un acord. Clinica va fi achiziționată cu suma de 1,1 milioane euro, iar apoi va intra într-un proces de reabilitare și modernizare.

Astăzi, am aprobat un proiect extrem de important, pe care îl voi urmări cu mare interes, pentru că este vorba despre o investiție pe care o facem pentru sănătatea vâlcenilor. Le mulțumesc colegilor consilieri care, cu unanimitate de voturi, au fost de acord cu propunerea mea de preluare a Clinicii de Recuperare Medicală Balneologică de la Călimănești.

Clinica funcționa într-o clădire veche, care nu era a Consiliului Județean și, din această cauză, nu am putut face investiții decât în ceea ce privește aparatura medicală. Această unitate medicală are o adresabilitate foarte mare, fiind printre ultimele din țară care oferă astfel de servicii de recuperare medicală gratuite. De aceea, există solicitări de tratament pe o perioadă de cel puțin un an de acum încolo.

Pentru achiziționarea imobilului <Vila Oltul> (în care funcționează clinica), a fost aprobată suma de 1.100.000 de euro, prețul fiind agreat de ambele părți, în urma unui proces de negociere, care a avut la bază un raport de evaluare realizat de către un expert ANEVAR.

Este o clădire istorică, care intră, de astăzi, în proprietatea CJ Vâlcea și pe care o vom reabilita atât cu fonduri guvernamentale, europene, dar și cu fonduri din bugetul propriu al județului” – susține președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Consilierul Samoil Vâlcu: “Acum vom putea să investim să o reabilităm”

Un merit aparte în această reușită îl are și consilierul județean Samoil Vâlcu, care de-a lungul anilor s-a implicat activ și a făcut multe demersuri pentru ca preluarea Clinicii de Recuperare Medicală Balneologică de la Călimănești să fie azi posibilă.

“Cred că este cel mai important punct de pe ordinea de zi a ședinței de astăzi. Mă refer la cumpărarea de către Consiliul Județean pentru Spitalul Județean a Secției de Recuperare de la Călimănești, clinică care le este atât de necesară vâlcenilor. Clinica a fost înființată în 1974, la Hotelul Central, iar apoi a fost mutată la Vila Oltului după 1989. A trecut prin diverse faze cu diverși proprietari, cu procese, iar atunci când am avut un proprietar s-a putut discuta preluarea acestei clădiri la Consiliul Județean. Este o investiție pe care o facem în sănătatea vâlceană, o investiție pe care am discutat-o cu primarul orașului Călimănești și care a fost încântat că instituția Consiliului Județean investește în sănătatea și recuperarea vâlceană. Cred că oamenii care vor trece pragul acestei clinici vor aprecia eforturile. Acum vom putea să investim să o reabilităm, așa cum s-a achiziționat aparatură medicală atunci când a fost cazul. Vreau să apreciez efortul pe care l-a depus echipa de negociere, iar colegilor mei consilieri județeni le mulțumesc pentru votul dat” – a declarat consilierul județean Samoil Vâlcu.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like