FOTO: Staţiile de sortare Brezoi şi Râureni, inaugurate de conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea

 

Conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea a inaugurat joi, 15 iunie 2017, investiţii importante pentru judeţul nostru. Este vorba despre staţiile de sortare de la Brezoi şi Râureni, din cadrul proiectului „Fazarea proiectului Sistem de management integrat al deşeurilor solide în judeţul Vâlcea”.

Prima inaugurare a avut loc la Râureni, panglica fiind tăiată de preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, de primarul Râmnicului, Mircia Gutău, dar şi de reprezentanţi ai constructorului. Ulterior, conducerea judeţului a plecat la Brezoi pentru a inaugura şi investiţia de acolo.

Staţiile de sortare Râureni şi Brezoi, realizate în cadrul contractului „Proiectare şi execuţie CL.2 Construire staţii de sortare Brezoi şi Râureni”, fac parte din proiectul „Fazarea proiectului Sistem de management integrat al deşeurilor solide în judeţul Vâlcea”, care va fi contractat în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020. Contractul de lucrări a fost încheiat cu Consorţiul Hidroconstrucţia – Argif Proiect şi a fost executat în perioada 1.09.2015 – 20.05.2017. Staţia de sortare Râureni are o valoare de investiţie de 12.180.161,23 lei şi o capacitate de sortare de 27.871 tone/ an, iar Staţia de sortare Brezoi are o valoare de investiţie de 8.666.578,33 lei şi o capacitate de sortare de 2.992 tone/an.

„Mă bucur că am inaugurat această componentă importantă a SMID şi vreau să mulţumesc constructorilor pentru calitatea lucrărilor. De asemenea, ţin să îi felicit şi pe colegii din Consiliul Judeţean care au lucrat şi lucrează la acest proiect. În perioada următoare vom finaliza demersurile pentru a obţine finanţarea nerambursabilă din cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020 pentru proiectul ‹Fazarea proiectului Sistem de management integrat al deşeurilor solide în judeţul Vâlcea› şi vom continua activităţile prevăzute. Îmi exprim convingerea că eforturile noastre de dezvoltare a unei infrastructuri de gestionare a deşeurilor conformă cu standardele europene vor duce la îmbunătăţirea calităţii mediului şi a condiţiilor de trai în judeţul Vâlcea” – a declarat Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, după tăierea panglicii inaugurale.

 

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.