Administraţia SĂRDĂRESCU se îndreaptă spre primul FALIMENT: SC Horezu Prim, prăpastie economică

SC Horezu Prim SRL, firmă aflată în subordinea Consiliului Local Horezu (exact ceea ce este SC Pieţe Prest la Râmnicu Vâlcea) trece printr-o situaţie financiară dezastruoasă. Conform unui raport întocmit în decembrie 2017, referitor la anul trecut, semnat şi asumat de administratorul societăţii, Constantin Viezuină, Horezu Prim are datorii de aproximativ 2,78 miliarde lei vechi, după cum urmează: 1,46 miliarde – furnizori, 700 de milioane – asigurări şi 620 de milioane – buget de stat (cifrele sunt aproximate şi exprimate în lei vechi). Tot în raport se propune schimbarea Consiliului de Administraţie, care s-a dovedit deficitar. Nu ar fi prima dată în ultimul timp. Fostul CA a demisionat în luna octombrie 2017, lăsând locul lui Dumitru Drăgănescu (consilier local PER), Nicolae Zăvoianu (consilier local ALDE) şi Constantin Viezuină. Pe exerciţiul bugetar al anului 2017, Horezu Prim mai are de primit de la primărie aproximativ 220 de milioane de lei vechi. Astfel, va societatea va intra în noul exerciţiu bugetar al anului 2018 cu o datorie de 2,56 miliarde lei vechi.

Oamenii primarului îşi declară neputinţa

,,Privind datele de mai sus se poate preciza că activitatea Consiliului de Administraţie al SC Horezu Prim pe 2017 a fost neperformantă, realizându-se pierderi de circa 116.615,28 lei, nivelul veniturilor fiind realizat în procent de 79,60%. Facem precizarea că în perioada iulie 2016 – septembrie 2017 au fost salarizaţi din costurile raportate de SC Horezu Prime drepturile salariale în sumă de 68.426 lei pentru un număr de 5 salariaţi, sumă care se reflectă în pierderea totală înregistrată” se arată în raport. Adică, în perioada imediat următoare câştigării alegerile de Nicolae Sărdărescu, au fost angajate mai multe persoane la Horezu Prim, fără ca societatea să aibă nevoie de forţă de lucru. Deci, angajări electorale. În prezent, firma are 30 de angajaţi, dar, în trecut, din cauza angajărilor electorale, se ajunsese şi la 39 de salariaţi. În cazul în care falimentul este unica soluţie, cele 30 de persoane vor trebui să-şi găsească un nou loc de muncă, iar prestigiul administraţiei Nicolae Sărdărescu (atât cât este) va avea de suferit teribil.

Primarul se dezvinovăţeşte

,,Nu mă întrebaţi pe mine de problemele pe care le are această societate care este a Consiliului Local. Eu sunt primar! Firma a moştenit aceste datorii. Într-adevăr, vechiul consiliu de administraţia a demisionat, iar în locul său au venit alţii, printre care şi domnul Mitică Drăgănescu. Nu mă înţeleg cu dumnealui, normal că nu mă înţeleg, dar cine s-a înţeles vreodată?! Am sesizat şi câteva greşeli scrise în raport, s-au confundat nişte segmente de datorii între ele şi s-a ajuns la o sumă mai mare. Domnul Viezuină cred că a greşit în redactarea raportului. În fine, nu se va intra nici în insolvenţă, nici în faliment. Începând din primăvară le voi da atâtea lucrări, de la primărie, încât să-şi poată acoperi datoriile” – a declarat primarul Nicolae Sărdărescu. Trebuie menţionat că semnatarul raportului, , Constantin Viezuină, a fost pus de edil administrator, pe vremea când se înţelegeau. Aşa cum se înţelegea, de altfel, şi cu Drăgănescu. Între timp, Sărdărescu şi-a ,,răcit” relaţiile cu amândoi.

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like