ATOP Vâlcea dotează “infractorii mascați” cu pistoale și cartușe

Nu, în realitate nu este așa cum scrie în tilu. Însă aparatul de specialitate din cadrul Consiliului Județean Vâlcea, plătit regește din bani publici, a formulat un text ușor interpretabil, text ce a fost prezentat în expunerea de motive din ședința de azi, 28 octombrie 2019.

Situația stă cam așa: consilierilor județeni li s-a solicitat să aprobe alocarea a 25.000 lei pentru ATOP Vâlcea în vederea achiziționării de pistoale și cartușe. Armamentul, ce constă în cumpărarea a șapte pistoale Glock GT 17 T Gen4 neletale și 1800 de cartușe, ar urma să fie predat mascaților de la Serviciul de Acțiuni Speciale din cadrul Poliției Vâlcea. În cadrul ședinței, consilierul județean Victor Popescu, citind expunerea de motive, le-a atras atenția angajaților CJ Vâlcea că au greșit exprimarea, iar textul este interpretabil, în sensul că se înțelege că ar fi dotați cu pistoale “infractorii mascați” și nu “polițiștii mascați”. Ce-i drept, dacă nu citești cu atenție se poate înțelege acest lucru. Exprimarea nefericită îi descalifică pe angajații CJ Vâlcea din aparatul de specialitate, care, așa cum spuneam, au salarii imense, beneficii pe măsură, iar cu munca nu se prea se omoară.

“Văd în această expunere de motive că este o alocare către ATOP Vâlcea pentru pistoale și cartușe. (…) Am citit în expunerea de motive și rog aparatul de specialitate să modifice tematica de aici de la repartizarea acestor sume pentru că în loc de polițiști mascați, scrie infractori mascați” – a spus consilierul județean.

În final, administratorul public al județului, Adrian Mihăilă, a încercat să o dreagă și să-și salveze colegii, însă fără șanse de reușită. Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu voturile consilierilor PSD, PER și ALDE.

Este adevărat că în CJ Vâlcea nu lucrează lingviști, ci funcționari publici sau referenți care rup ușile pe la 15.30 – 16.00 și pleacă acasă cu salarii foarte mari comparativ cu exprimările pe care le au în documente oficiale.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like