Autostrada Sibiu-Piteşti / Încep lucrările la lotul 5 Piteşti-Curtea de Argeş

/

Undă verde pentru un nou lot al Autostrăzii Sibiu – Pitești. Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat că a emis autorizaţia de construire pentru lotul 5 ce are o lungime de circa 30 de kilometri.

„Lucrările pot începe la Autostrada A1 Piteşti – Curtea de Argeş. Tocmai ce am emis autorizaţia de construire pentru lotul 5 al autostrăzii Sibiu-Piteşti. Este vorba de un tronson între Curtea de Argeş şi Piteşti, lung de 30 de km” – a scris ministrul pe Facebook. 
Proiectul este unul amplu şi cuprinde 13 poduri, 3 pasaje, un viaduct, 3 noduri rutiere la Curtea de Argeş, Băiculeşti şi Bascov, dar și 2 spaţii de servicii, câte unul pe fiecare sens, care vor fi amenajare modern, 2 parcări de scurtă durată, de-o parte şi de alta a drumului, 2 centre de coordonare şi întreţinere, la Bascov şi la Curtea de Argeş. 

Licitația a fost câștigată de constructorul italian Astaldi, care a început organizarea de şantier şi lucrările pregătitoare intrării în şantier încă din luna aprilie 2021. Contractul pentru proiectarea şi execuţia lotului 5 Piteşti- Curtea de Argeş a fost semnat în luna mai a anului 2020 cu antreprenorul Astaldi pentru 1,7 miliarde lei, valoarea estimată în procedura de achiziţie fiind de 1,8 miliarde lei.

foto ilustrativ

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like