2 decembrie 2021

Bani pentru refacerea infrastructurii afectată de calamități la Vaideeni

Greu încercată în ultimii ani de inundații, comuna Vaideeni a primit, recent, fonduri pentru refacerea infrastructurii afectată de calamitățile naturale.
Banii provin din fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului și au ca destinație refacerea drumului comunal 137, unde există o alunecare de teren. De asemenea, o altă lucrare este punerea în siguranţă a podului peste pârâul Stroe, în punctul „La Bazine de Apă” din satul Izvoru Rece.  

„Pentru ambele lucrări am primit suma de 1160 de mii de lei şi avem probleme la drumul comunal 137, unde este o alunecare de teren. Drumul este pur şi simplu rupt, fiind un drum extrem de circulat, pentru că face legătura dintre Vaideeni – Slătioara şi Coasta Cerbului. În celălalt punct este afectată inclusiv reţeaua de apă. Deja am făcut documentaţiile pentru punerea în siguranţă a lucrărilor înainte de începerea iernii.

Vom vedea ulterior cum se va proceda. Avem experienţa anilor trecuţi, când localitatea a fost greu lovită de ploile torenţiale şi ni s-a dat doar un procent de 30% din valoarea necesară refacerii zonelor calamitate. 

Într-un fel este corect şi aşa, fiindcă, în momentul de faţă se face proiectarea, apoi devizul final şi la sfârşit trebuie să ştim exact valoarea exactă. Important este să reuşim să punem în siguranţă zonele respective, să nu se agraveze alunecarea şi toate problemele care au apărut în zonă” – declară primarul localităţii Vaideeni, Daniel Achim Băluţă.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like