Competiție sportivă de prim rang la Brezoi – Vâlcea 

/

Startul Brezoiului ȋn cele mai importante competiții sportive internaționale!

O şansă enormă de vizibilizare a Oraşului Brezoi şi al modului ȋn care acesta ȋşi dezvoltă profilul turistic, nu doar ȋn baza evenimentelor culturale, ci şi a acelor sportive.

A 12-a ediţie a Turul Ciclist Al Sibiului va reuni la start 29 de echipe şi 176 rutieri, atingând deja număul maxim de înscrieri posibile în această cursă.

Este suficient de remarcat că printre participanţi se numără olandezul Gijs Leemreize (JUMBO VISMA), clasat al doilea în etapa a 17-a, de miercuri, din Il Giro, italianul Pietro Giovanni Aliotti (BORA-hansgrohe), câştigătorul ediţiei 2021 şi Chris Froome (Israel – Premier Tech / Israel Cycling Academy), cvadruplu câştigător al Turul Franței.

În premieră anul acesta Turul Sibiului va avea la start şase echipe de World Tour.

Dar cea mai importantă noutate este că 𝒑𝒓𝒊𝒎𝒂 𝒆𝒕𝒂𝒑𝒂̆ 𝒂𝒓𝒆 𝒔𝒕𝒂𝒓𝒕𝒖𝒍 𝒊̑𝒏 𝑩𝒓𝒆𝒛𝒐𝒊. Etapa 1: Brezoi-Jina-Sibiu are o lungime de 206,9 km şi marchează o incursiune pe şoseaua Transalpina, cea mai înaltă din România, în timp ce etapa a doua: Sibiu-Mediaş-Avrig-Bâlea Lac numără 179,4 km. Ultima zi programează două semi-etape: un contratimp individual de 12,5 km: Curmătura Stezii-Arena Platoş Păltiniş (12,5 km), urmat după-amiază de un traseu de 98,4 km: Sibiu-Poiana Sibiului-Sibiu.

”Această ediţie aduce ca noutate o etapă al cărei prim start are loc în altă parte decât de la Sibiu. În prima etapă plecăm de la Brezoi şi mergem spre Sebeş, pe Transalpina şi apoi spre Sibiu prin Jina.”

“O competiție sportivă de anvergură internațională implică o miriadă de elemente logistice, pornind de locul de cazare, masă, posibilităţi de pregătire şi antrenament înainte de etape, recuperare după etape, modul de desfăşurare a cursei, festivitatea de premiere etc. Iar scopul unui tur ciclist într-o mare măsură pentru publicul larg este acela de a promova zona în care se desfăşoară”.

𝑮𝒂̆𝒛𝒅𝒖𝒊𝒓𝒆𝒂 𝒅𝒆 𝒄𝒂̆𝒕𝒓𝒆 𝑩𝒓𝒆𝒛𝒐𝒊 𝒂 𝒔𝒕𝒂𝒓𝒕𝒖𝒍𝒖𝒊 𝑬𝒕𝒂𝒑𝒆𝒊 𝑰𝒂 𝑻𝒖𝒓𝒖𝒍𝒖𝒊 𝑪𝒊𝒍𝒄𝒊𝒔𝒕 𝒂𝒍 𝑺𝒊𝒃𝒊𝒖𝒍𝒖𝒊 este o şansă enormă ca profilul nostru de localitate turistică să crească, nu numai ca număr de vizitatori, ca număr de zile de şedere şi ca număr de evenimente ce urmează a fi organizate aici ȋn viitor, care ȋn urma participării noastre ȋn această reputată competiție internațională, vor fi cu siguranţă mai multe. Avem certitudinea că poziția noastră geografică şi senzaționalele trasee montane din zonă sunt cadrul ideal pentru organizarea de evenimente sportive, iar startul etapei I a Turului Ciclist al Sibiului reprezintă doar 𝒅𝒆𝒃𝒖𝒕𝒖𝒍 𝒐𝒓𝒂𝒔̧𝒖𝒍𝒖𝒊𝑩𝒓𝒆𝒛𝒐𝒊 𝒄𝒂 𝒅𝒆𝒔𝒕𝒊𝒏𝒂𝒕̦𝒊𝒆 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒂𝒍𝒕𝒆 𝒎𝒂𝒏𝒊𝒇𝒆𝒔𝒕𝒂̆𝒓𝒊𝒔𝒑𝒐𝒓𝒕𝒊𝒗𝒆 𝒄𝒖 𝒂𝒏𝒗𝒆𝒓𝒈𝒖𝒓𝒂̆. Suntem de aceea onorați că putem fi parteneri ai acestui eveniment şi recunoscători pentru oportunitatea de imagine care ne sprijină semnificativ ȋn strategia de promovare turistică pe care o derulăm. 

Team Cofidis este cea din urmă echipă din elita ciclismului profesionist care a confirmat participarea la Turul Sibiului, după BORA-hansgrohe, Israel-Premier Tech, Jumbo-Visma, Lotto Soudal Cycling Team şi Astana Qazaqstan Team.

Turul ciclist al Sibiului 2022 se va desfăşura între 2 şi 5 iulie, incluzând o etapă de prolog, iar la start vor fi prezente Drone Hopper-Androni Giocattoli TeamBardiani CSF Faizanè Pro TeamTeam Novo Nordiskşi alte 20 de echipe continentale, precum şi două echipe naţionale.

Ne vedem la start, în Brezoi, pe 3 iulie, de la orele 12:00! 

Mulțumim @Elena Nicolae pentru comunicat și întreaga colaborare!

Comunicat de presă

loading...

You May Also Like