De ce nu s-a deschis încă Centrul Medical Ostroveni? Primarul explică…

Deși era anunțată deschiderea Centrului Medical de Permanență Vâlcea pentru luna aprilie 2019, nici până acum nu s-a întâmplat acest lucru. Primarul Râmnicului, Mircia Gutău, susține că procedurile de licitație pentru mobilier, aparatură medicală și instrumentar sunt greoaie și de aceea a durat atât.

După cum se știe, în cartierul Ostroveni al municipiului Râmnicu Vâlcea va fi dat în folosință un centru medical ce va reprezenta o alternativă pentru Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean. În acest fel, s-a considerat că se decongestionează UPU, o unitate supraîncărcată de cazuri banale.

Centrul Medical de Permanență din Ostroveni a fost amenajat la parterul internatului Liceului Ferdinand, fiind astfel vorba de un centru de primiri urgențe minore. Aeastă unitate medicală a fost realizată cu fonduri de la Primăria Râmnicului și Consiliul Județean Vâlcea și urmează să fie inaugurată în această vară.

“Au fost finalizate lucrările la Centrul Medical de Permanență Ostroveni. De ce nu s-a dat drumul? Înțelegerea a fost ca partea de mobilare, de aparatură și de instrumentar medical să o suporte Consiliul Județean. Ne-au virat banii, Consiliul Județean s-a ținut de promisiune, iar noi i-am prins în buget. Noi am scos la licitație toate aparaturile respective, iar licitația durează. Acum avem promisiunea că în 2-3 săptămâni vor veni toate aparatele și instrumentele medicale” – a declarat primarul Mircia Gutău.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like