Deputatul Daniela Oteșanu despre Ordonanțele guvernului Grindeanu…

/

ROMANIA ÎN DRUMUL SPRE NORMALITATE

România are şansa ca în următorii trei ani să-şi pună la punct standardele minime de civilizaţie, de a diminua și chiar a anula decalajul dintre rural şi urban, de a omogeniza nivelul de confort al societăţii.

Această sarcină revine în mod prioritar administraţiei publice locale, singura care a dovedit în ultimii ani că poate face eforturi uriase pentru a veni în întâmpinarea colectivităţii pe care o păstoreşte. Nu cred că există primar la această oră din România care să nu fi depus sau sa lucreze la documentaţii care privesc îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale, sanitare sau a infrastructurii rutiere, reţea de apă potabilă sau apă uzată, iluminat, toate fiind direcţii de bază care pot face din localităţile rurale aşezări atractive pentru investiţii, pentru locuit sau pentru întoarcerea tinerilor acasă.

Acestea se fac cu efort, iar Ordonaţa de Urgenţă Numărul 9 și Ordonanta de urgenta 6 reprezinta oferta sau sprijinul pe care cabinetul Grindeanu îl dă adminsitraţiilor locale, este premisa care poate accelera investiţiile în standardele de viaţă a localităţilor din România. Edilii din România îşi pot creiona astfel o proiecţie multianuală a investiilor în infrastructură şi pot deja să demareze lucrări etapizate care într-un final pot duce la o Românie care să se poate alinia Europei ca nivel de civilizaţie, de confort.

A privi, din păcate, OUG 9 si chiar OUG 6, ca pe instrumente de „generozitate ministerială”, cum o face opoziţia, nuanţează un aspect neplăcut şi chiar tendenţios, inducand, din start, două posibile idei. Una că edilii ar sustine OUG 9/2017 fara a „depista” cat de nociva ar fi aceasta şi ar exagera în cheltuieli de parcă nu tot ei ar fi cei care trebuie să le achite sau alta, mai puţin onorabilă, prin care edilii ar fi predispuşi din start la lucruri mai puţin legale. Nu e bine că opoziţia priveşte atât de „prăpăstios” aceste lucruri mai ales că sunt semnale că edilii din România indiferent de partidul pe care îl reprezintă salută aceste ordonanţe, concepute strict pentru dinamica şi dezvoltarea infrastructurii rurale şi nu numai, din România

Deputat Daniela Oteşanu

loading...

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.