DISPERARE la ALUNU. Primarul şi sinistraţii ameninţă cu proteste în faţa Guvernului

/

Situaţie dramatică în comuna Alunu, acolo unde opt familii au fost evacuate vara trecută din calea haldei de steril care a distrus totul în cale. Alunecarea de teren din luna mai 2017 i-a lăsat pe drumuri pe membrii celor opt familii, care acum, în prag de iarnă, locuiesc în continuare pe unde apucă. Mai exact, trei familii, care însumează 10 membrii, sunt cazate la Centrul Social din Alunu, două familii locuinesc în module sociale, iar alte trei familii şi-au găsit adăpost temporar pe la rude. 

Având în vedere situaţia actuală, primarul comunei Alunu, Cristi Birăruţi, a solicitat în repetate rânduri ca sinistraţii să primească despăgubiri pentru a-şi ridica noi locuinţe. Însă, suntem în pragul iernii şi banii nu au mai venit, iar oamenii sunt cu adevărat disperaţi.

La şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, ce a avut loc la Instituţia Prefectului luni, 9 octombrie 2017, primarul din Alunu a ameninţat că, dacă nu se deblochează situaţia şi oamenii nu vor primi ajutor, ia în calcul şi varianta unor proteste în faţa Guvernului României.

„Am depus documentaţia la Prefectură cu evaluările gospodăriilor şi anexelor pe care le-au avuz. aceste evaluări au ajuns şi la Ministerul Muncii. Am tot aşteptat, iar cetăţenii sunt nerăbdători. Au venit cu petiţii la noi şi am făcut din nou adresă la Ministerul Muncii, explicând cum este situaţia actuală. Oamenii au lucrurile împachetate şi deja au observat că au început să mucegăiască, nu pot să le mai ţină în situaţia aia. Eu le-am explicat celor de la Ministerul Muncii că în cazul în care nu vom primi ajutor, adică aceşti cetăţeni nu vor fi despăgubiţi să poată să aibă şi ei o locuinţă pe timp de iarnă, vom merge la Guvern pentru a demonstra” – a spus primarul comunei Alunu, Cristi Birăruţi.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.