Documentul prin care Sărdărescu recunoaște falimentul propriei administrații. Horezu, datorii imense!

Orașul Horezu este înglodat în datorii. Într-o scrisoare pe care primarul Nicolae Sărdărescu a trimis-o ministrului Finanțelor, Florin Cîțu, sunt recunoscute aproximativ 6,1 milioane lei. Astfel, conform documentului, creanțele (datorii de până în 90 de zile) au ajuns la 3.606.845 lei, iar arieratele (datorii care depășesc 90 de zile) sunt în cuantum de 2.555.125 lei. Prin această scrisoare trimisă pe fondul pandemiei de Covid – 19, Sărdărescu tatonează terenul și vrea să-i propună lui Cîțu compensări financiare. 

În 2016, Nicolae Sărdărescu a câștigat alegerile atacând îndeosebi faptul că fosta administrația avea datorii de aproximativ 3,9 milioane. Dintre acestea, trei milioane proveneau din fonduri europene și au intrat în contul orașului Horezu în anul 2019. Prin comparație, actuala administrație are o datorie mai mult decât dublă. Surse din cadrul primăriei susțin că datoriile depășesc mult suma de 6,1 milioane lei pe care Sărdărescu o recunoaște în scrisoarea către ministru. Aceleași surse dau ca sigură ,,gaura” de 8 milioane lei.

Motivele pentru care s-a ajuns aici nu țin doar de pandemie, așa cum lasă Nicolae Sărdărescu să se înțeleagă prin documentul trimis lui Florin Cîțu. În realitate, lucrările fără prevederi bugetare (prin încredințare directă), deschiderea multor șantiere în an electoral și alte decizii politicianiste falimentare economic au ,,sugrumat”  orașul olarilor de datorii.

loading...

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like