Două drumuri judeţene din Vâlcea, reabilitate cu 52 de milioane de euro

Conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea continuă programul de modernizare a drumurilor judeţene, dorindu-se a se crea o reţea de şosele moderne şi care să ofere siguranţă particinaţilor la trafic. Miercuri, 1 noiembrie 2017, preşedintele Constantin Rădulescu a anunţat că încă două drumuri vor intra în reabilitare. Este vorba despre DJ 678 Limita județul Olt – Drăgoești – Casa Veche – Dragioiu – Galicea – Bratia – Cremenari – Bercioiu – Ruda – Bârsești – Barza – Budești (DN7), județul Vâlcea, în lungime de 38,554 km și DJ 678 A din DN 64 (Tătărani) Brătia Vale – Cocoru – Dealu Mare – Predești – Corbii din Vale – Popești – Ginerică – Limita jud. Argeș, în lungime de 26,868 km.

Pentru cele două drumuri judeţene urmează să se primească finanţare de 52,17 milioane euro, respectiv 234.787.484,33 lei (peste 2.347 miliarde lei vechi). Asta după ce în sedința de Guvern a fost discutată și situația celor două drumuri județene, care vor fi finanțate grație deblocării celor 900 milioane euro de către Uniunea Europeană, prin intermediul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.
Astfel, urmare demersurilor președintelui Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, și a hotărârilor adoptate de Consiliul Județean Vâlcea, la doar câteva zile de la apariția informației că drumurile județene din România vor beneficia de finanțări în valoare de 900 milioane euro, am primit vestea că DJ 678 și DJ 678A fost incluse în Hotărârea de Guvern, urmând ca acestea să primească finanțare.

„Această veste mă bucură foarte mult și vreau să le mulțumesc tuturor celor care ne-au ajutat să deblocăm situația în care se găseau proiectele, la limita rezilierii contractelor de proiectare din cauza întârzierilor majore înregistrate în derularea lor, și într-un timp relativ scurt să le depunem la finanțare. Mulțumesc încă o dată celor care s-au implicat și sper să începem lucrările cât mai repede” – a declarat Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like