Drumurile principale din Păușești Otăsău vor fi asfaltate cu bani de la Guvernul României

/


9,43 milioane lei a primit finanțare comuna Păușești Otăsău prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”. Cu aceste fonduri, administrația publică locală va moderniza drumurile comunale din localitate, un proiect la care primarul Cătălin Avan visa încă din anul 2014. A muncit mult alături de echipa din Primăria Păușești pentru a accesa finanțarea și iată că perseverența sa a dat roade.
Primarul Avan anunță că lucrările în comună vor fi de anvergură, pentru că, în paralel, se vor construi și rigole betonate și podețe de acces la proprietăți. Ba mai mult, vor fi asfaltate sau betonate și restul ulițelor sătești.

“A sosit o veste pe care locuitorii din Păușești Otăsău o așteptau încă din 2014! Atunci, cu fonduri proprii, am procedat la întocmirea documentației tehnice pentru asfaltarea drumurilor principale din localitate! Eram viceprimar și, cu ceilalți colegi consilieri, consideram noi că având proiect tehnic întocmit, vom avea prioritate la finanțare ! Din păcate, prin PNDL 1 și 2, nu am găsit înțelegerea necesară finanțării acestui proiect foarte important pentru noi! De această data, Guvernul României, în iulie 2022, a alocat aproape 95 miliarde lei vechi pentru modernizare acestor importante căi de comunicație, sumă cu care vom asfalta restul drumurilor principale din localitate, urmând ca în perioada imediat următoare să începem procedurile legale de licitație! În paralel, vom construi rigole betonate, podețe de acces la proprietăți și vom asfalta sau betona (după caz) restul ulițelor sătești ! Avem deja aprobată și construirea sălii de sport școlare , facem demersurile legale să obținem finanțarea și pentru proiectul de introducere a gazelor! Viitorul arată bine!” – spune primarul comunei Păușești Otăsău, Cătălin Avan.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like