Fârtat distruge încă o temă de campanie a lui Sărdărescu. Vestitele corecții bugetare nu există!

Instanța a mai radiat o temă de campanie folosită contra fostului primar de la Horezu, Ilie Fârtat. În mai 2019, Înalta Curte de Casație și Justiție a anulat definitiv actul administrativ întocmit de Ministerul Dezvoltării, care impunea corecții bugetare de peste 10 miliarde lei vechi Primăriei Horezu. La începutul anului 2016, în plină precampanie, Ministerul Dezvoltării a comis o nedreptate administrației din Orașul Olarilor, impunând corecții bugetare pentru proiectul construirii panoului fotovoltaic din Treapt. Mai concret, 10,3 miliarde lei vechi nu mai trebuiau livrați, în concepția ministerului, în conturile Primăriei Horezu. Lovitura a fost foarte importantă, întrucât contracandidații lui Fârtat au făcut mare tam – tam pe motiv că liberalul a primit corecții bugetare imense și bagă primăria în faliment. 

Primăria Horezu a dat în judecată Ministerul Dezvoltării (acțiunea în instanță a început în ultimele luni ale mandatului lui Ilie Fârtat) și a avut câștig de cauză la fond și la recurs. Principalul critic al construirii panoului fotovoltaic a fost actualul edil – șef, Nicolae Sărdărescu. Nu doar că l-a atacat isteric pe Fârtat în campania din 2016, motivând că acea corecție de 10,3 miliarde lei vechi va falimenta primăria, dar chiar și după ce a câștigat mandatul de primar a spus că panoul fotovoltaic nu e bun. Este plină arhiva presei locale cu asemenea declarații. Acum, panoul cu pricina aduce 30.000 de lei administrației din Horezu, fiindcă energia produsă de el este vândută CEZ – ului. Și va aduce, prin hotărâre judecătorească și cele 10,3 miliarde lei vechi oprite abuziv de minister în 2016. 

Rând pe rând, toate temele de campanie fabricate de Nicolae Sărdărescu în 2016 au căzut. Echipa sa de campanie ,,a tocat” public procesul penal al lui Ilie Fârtat, numărându-i acestuia zilele de libertate. Până la urmă, Curtea de Apel l-a declarat nevinovat pe fostul primar. Aceeași echipă de campanie ,,a tocat” tema corecțiilor bugetare, spunând că Fârtat a nenorocit financiar primăria. ÎCCJ i-a dat dreptate liberalului. Având în vedere că Sărdărescu a dus o campanie mai mult negativă, se poate spune că, în conformitate cu hotărârile instanței, pesedistul a câștigat primăria mințind.

loading...

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like