FOTO: Pe Popolan îl doare în „spatele primăriei” de cetăţenii comunei Dăeşti

/

UPDATE: Revenim cu noi imagini de pe strada Berilei din comuna Dăeşti, acolo unde primarul ne-a declarat nu mai departe de luni, 6 martie 2017, că drumul este practicabil, deşi oamenii din zonă se plâng de faptul că nici ambulanţele nu pot ajunge la ei. Ei bine, după ce zilele trecute edilul a aruncat în batjocură două maşini de bolovani pe porţiunea de 30 de metri unde sunt cele mai mari probleme, situaţia de la faţa locului este la fel de gravă. Se poate vedea în filmarea de mai jos ( filmare realizată luni, 6 martie 2017) că drumul este la fel de impracticabil ca şi înainte. O ruşine pentru administraţia publică locală din Dăeşti!

 

Pozează într-un primar activ şi competent, căruia îi pasă de soarta cetăţenilor care de două mandate l-au trimis pe scaunul de primar al comunei Dăeşti, judeţul Vâlcea. Din păcate, la George Popolan este vorba doar de aparenţe, care de multe ori înşeală opinia publică. Edilul, care nu de mult timp a fost condamnat în primă instanţă pentru abuz în serviciu, arată o nepăsare impardonabilă faţă de locuitori. Şi vă spunem şi de ce!

Ei bine, de mai bine de un an, încă dinaintea alegerilor locale din 2016, zeci de cetăţeni din Dăeşti se roagă de primarul Popolan să-i ajute să tranziteze în condiţii normale un drum comunal. Este vorba despre strada Berilei, acolo unde peste 30 de familii sunt aproape sinistrate, drumul fiind impracticabil şi nicio maşină sau ambulanţă nu poate trece pe acolo.

Mai mult, oamenii spun că, în data de 1 martie 2017, pompierii nu au putut să ajungă la un incendiu produs la pădurea din apropierea caselor, localnicii fiind nevoiţi să care cu bidoanele apă pentru a stinge focul. Reacţia primarului Popolan la aflarea veştii că flăcările mistuie vegetaţia uscată din zona caselor a fost una şocantă, ne-au mărturisit dăeştenii: „Păi şi e nevoie să mai vin şi eu acolo?!” – ar fi spus edilul.

„Este inadmisibil ce se întâmplă. L-am rugat frumos de atâtea ori în această perioadă să vină şi să vadă că nu se mai poate circula cu maşinile pe drum. Avem şi maşini de teren care nu pot trece pe acolo, iar tractoarele au rămas şi ele împotmolite în nămol. Este o porţiune de 20 – 30 de metri de drum care trebuie refăcută. La sfârşitul lunii februarie i-am cerut de câteva ori primarului să intervină, dar nu s-a sinchisit. Ghinionul a făcut ca, la câteva zile după ce am tot insistat la primar – i-am trimis chiar şi poze cu drumul respectiv –, să aibă loc incendiul care se putea termina cu o tragedie. Asta pentru că nici maşinile pompierilor nu au putut ajunge la faţa locului, iar un tractor cu o cisternă a rămas împotmolit pe drum. Dacă nu se mobilizau mai mulţi oameni din sat, nu ştiu ce se întâmpla. Mai ales că în zonă sunt rezervele statului de combustibil. Ferească Dumnezeu, ardea tot satul!” – ne-a povestit unul dintre sătenii care locuieşte pe strada Berilei.

Lăsaţi să moară. Ambulanţa nu a putut ajunge la bolnav

Totul a culminat însă joi seara, 2 martie 2017, când unei femei i s-a făcut rău în gospodărie, iar ambulanţa nu a putut ajunge la ea, mai ales că în acel moment un tractor a rămas din nou împotmolit în nămol pe acea porţiune de drum. Asta pentru că, chiar şi după incendiul devastator, edilul din Dăeşti nu s-a deranjat să ajungă la faţa locului, să intervină şi să balasteze drumul.

„Mi-am pierdut cunoştinţa pur şi simplu, iar familia mea a chemat ambulanţa. Evident că ambulanţa nu a putut ajunge la casa mea, pentru că nu a putut trece nici măcar un tractor pe acolo, dar o ambulanţă. Când mi-am revenit în simţiri, soţul meu m-a luat de braţ şi am coborât pe picioare până la ambulanţă. Atunci soţul meu s-a enervat şi s-a certat rău de tot cu primarul, pentru că în continuare dădea semne de nepăsare” – ne-a mărturisit femeia.

O lucrare de ispravă… bolovani aruncaţi pe drum…

Oamenii din zonă spun că drumul a fost distrus de maşinile de mare tonaj ale firmei Vicexpert, care are lucrări în zonă (această firmă fiind, se pare, abonată la fondurile Primăriei Dăeşti, însă acest subiect îl vom trata într-un alt articol). Sâmbătă, 4 martie 2017, după incidentele din cursul săptămânii, administraţia publică locală a intervenit în sfârşit, însă bolovanii aruncaţi pe acea porţiune de drum nu sunt de prea mare ajutor, iar în scurt timp drumul va redeveni impracticabil.

Primarul deranjat de întrebări…

Evident că am dorit să avem şi părerea primarul comunei Dăeşti, George Popolan, care, vădit deranjat de întrebările noastre, a evitat răspunsurile cu graţie. Mai mult, edilul a dat de înţeles că cetăţenii care sunt nemulţumiţi de starea drumului nu ne-au spus adevărul. Pentru că, nu-i aşa, primarul deţine întotdeauna adevărul absolut.

„Drumul este practicabil. Este adevărat că se circulă mai greu, dar este practicabil. În curând se va finaliza licitaţia şi sper ca la finalul acestei luni să începem lucrările pe acest drum. Le las pe celelalte două drumuri deoparte, care sunt şi ele prinse în proiect, şi mă ocup de acesta” – ne-a declarat primarul comunei Dăeşti, George Popolan.

[supsystic-gallery id=103]

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.