FOTO. Secția OG 1 de la Maternitatea Vâlcea, dotată și modernizată prin eforturile cadrelor medicale

/

De multe ori sunt blamați și înjurați, însă puțini știu ce luptă duc medicii și asistenții din Maternitatea Vâlcea cu neajunsurile din sistem și cu acele condiții precare binecunoscute. Însă, pentru că le pasă de pacientele lor, cadrele medicale din Secția Obstetrică – Ginecologie (OG) 1 , de la etajul 4, au decis să încerce să se descurce singure și să nu mai stea la mâna autorităților, să obțină sponsorizări sau să scoată bani din propriul buzunar pentru dotarea secției. Și așa au și făcut!

Recent, în urma unui proiect realizat de dr. Marian Stoica, șeful Secței OG 1 , s-a obținut o sponsorizare de la Transgaz SA în valoare totală de 40.000 de lei. Astfel, cu acești bani s-au cumpărat următoarele echipamente medicale: o masă ginecologică, trei dulapuri speciale pentru medicamente, un troler pentru urgențe, două mese de tratament, patru stative pentru perfuzii și un aspirator profesional. De asemenea, zilele viitoare urmează să ajungă comanda de 10 pătuțuri pentru bebeluși în saloanele mamă-copil.

Și asta nu e tot! Medicii Secției OG 1 au decis să dea bani din propriul buzunar și, împreună cu conducerea Spitalului Județean Vâlcea, au cumpărat 28 de paturi și 20 de noptiere pentru saloane. De asemenea, dr. Stoica a mobilat cele patru rezerve ale secției și a cumpărat televizoare LED. Achizițiile vor continua, pentru că medicii și asistentele medicale ale Secției OG 1 își doresc să le oferte pacientelor condiții mai bune.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like