FOTO: Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, săli de naştere de toată jena

/

O gravidă din Râmnicu Vâlcea a fotografiat sala de naşteri a Spitalului Judeţean de Urgenţe (SJU) şi ne-a trimis, indignată, pozele pe adresa electronică a redacţiei. Din cauza faptului că respectiva persoană, căreia nu îi vom da numele din motive lesne de înţeles, nu poseda un telefon cu ,,aptitudini” tehnice deosebite în domeniul foto, pozele nu sunt ,,strălucite”. Totuşi, acestea relevă starea deplorabilă în care se află sala septică de naşteri. De trei luni faianţa a căzut, după cum se vede. Gresia de pe podea, de asemenea, s-a umflat şi s-a desprins. Concluzia este că sala septică de naşteri a SJU nu este un loc tocmai prielnic în care femeile să stea în perioada de travaliu. Drept pentru care, foarte multe dintre ele aleg să nască în alte spitale, cele mai dintre nemulţumite ducându-se la Sibiu. În loc să explice presei cât de bun manager este, doctorul Dan Ponoran ar trebui să aibă puţin mai multă grijă de sala de naşteri, mai ales că investiţia n-ar fi mare. Câteva seturi de cearceafuri noi şi curate, câteva mese de naşteri mai noi (nu fiarele alea reci şi neplăcute la vedere care sunt folosite acum) şi alte câteva accesorii întâlnite în toate spitalele moderne ar schimba faţa sălii de naşteri de la Vâlcea. Sala de naşteri aseptică (unde nasc persoanele cu risc de infectare) este închisă de aproape o lună, tocmai pentru că arată groaznic, iar dotările au rămas mult în urmă. Şi asta nu de acum, ci demult. În tot acest timp, managerul Dan Ponoran dă interviuri ample despre realizările sale, care unele pot fi chiar reale. Dar un minimal simţ al răspunderii administrative i-ar îndrepta atenţia şi spre cele două săli de naştere (septică şi aseptică). Mai ales că directorul medical al SJU Vâlcea provine tocmai din secţia unde se află cele două săli: reputatul medic George Brânzan este, după cum se ştie, ginecolog.

[supsystic-gallery id=90]

loading...

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like

19 thoughts on “FOTO: Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, săli de naştere de toată jena

 1. Intetesant ar fi sa mergeti mai departe cu reportajul si sa aratati cand s-a facut ultima reabilitare a acelei sali de nasteri. Dr. Dan Ponoran are cu ce se lauda. A facut intr-un an de conducere la spital, cat nu au facut toti managerii la un loc. Nu este finalizat mandatul sau si dupa cum a decurs acest an, suntem siguri ca pana la finalul contractului de management are timp suficient sa reabiliteze si aceasta sala. Va provoc sa publicati un articol prin care sa informati cititorii despre ultimele lucrari facute la acea sala. Faianta si gresia din pozele postate par a fi din 1900 toamna. In concluzie: Nimeni nu a facut nimic pana acum la Maternitate ( din vechea conducere), iar acum aveti pretentii sa le faca dr. Ponoran, peste noapte pe toate. Parerea personala este ca in acea cladire s-au adunat multe persoane frustrate, prea orgolioase sa recunoasca faptul ca in sfarsit, Spitalul Judetean de Urgenta Valcea are la conducere un om care lucreaza in interesul pacientului!!!

 2. Si cand s-a rupt masa de operatie???? Nu cumva a fost cumparata alta in timpul mandatului d-lui dr. Ponoran? Este la conducere de un an si a facut mai mult decat altii care s-au perindat pe la conducerea maternitatii. Nu este totul finalizat, dar mai are timp. Faceti o comparatie cum era cand a preluat conducerea si cum este acum.

 3. doamna respectiva probabil nu a avut contact cu spitalul in ultimii 20 de ani pentru a-si da seama ca sunt conditii neschimbate si vb aia „astia sunt banii” probabil o fi fost obisnuita cu saloanele din filmele americane :)) mare deceptie a avut saraca…

 4. Poate ne spune Crisu Popescu cum cumpara Saliste materiale sanitare de 10 ori mai scumpe. Sau cum Maternitatea, condusa de marele dr Stoica, pierdea procese cu medicii ginecologi ( printre care si Stoica !!!) printr-o metoda foarte simpla – Stoica „uita” sa faca recurs. Si uite asa s-au scurs miliarde de lei.

 5. Asa este – masa noua de operatie a fost cumparata in 2015 in mandatul lui Ponoran. Ca doar ne zice Crisu despre Ponoran – „realizările sale, care unele pot fi chiar reale”. Pai care sunt ireale Crisule ? Tot nu realizezi ca toata populatia a vazut deja ca este altceva la spital ? Sau ai „vreun interes” sa nu vezi ?

 6. asa este. Masa noua de operatie este adusa de Ponoran. Si multe altele. Si asta in paralel cu scaderea datoriilor spitalului. Doar ca asta ii doare tare pe unii !!!

 7. toate comentariile de lauda sunt ale lui ponoran.Care atata stie ;sa se laude si sa-i critice pe altii.
  Nu este nicio schimbare de cand a venit el.Poate in rau.Sunt multe de spus.
  La maternitate nu a pus macar un metru de faianta.Stoica a facut tot ceea ce se vede in spital.
  Are o problema cu Stoica pt ca se vorbeste ca ar veni manager.Ar fi bine!

 8. Buna ziua! Aceea nu este o sala de nasteri,ci un salon. Nu arata bine, asta asa este, dar nu este o sala de nasteri (unde ar trebui sa fie o masa ginecologica). Dl. Dr. Ponoran este un manager care stie aceste probleme si ele vor fi remediate. Mentionez ca nu sunt angajat al maternitatii si nici al sistemului medical din Valcea. Va multumim pentru articolele frumoase,Gazeta Valceana! Imi doresc din suflet sa sustineti progresul sistemului medical din Valcea si va salut calduros!

 9. Cand am spus ca vor fi remediate probleme, ma bazez pe faptul ca Maternitatea din Valcea este intr-un proiect de renovare din cate stiu eu.

 10. Conditiile din acest spital sunt jalnice de-a dreptul! O spun in cunostinta de cauza, deoarece am avut contact de curand cu acest spital. Deasemenea, acum doi ani erau conditii aproximariv identice. O mica imbunatatire este. Adica nu a mai fost nevoie sa.mai cumpar nici un medicament sau altceva… Acum doi ani, am cumparat medicamente, perfuzor, medicii nu aveau nici manusi chirurgicale, veneau cu ele de acasa…. Mancarea nu mai zic, nici miros de carne nu era…acum au introdus in meniu si putina carne…Curatenia lasa de dorit, atat atunci, cat si acum, pe masa gninecologica se pun carpe, nu prosoape de unica folosinta, vizitatorii se plimba ca pe bulevard… Nu am vazut o infirmiera care sa curete cu dezinfectant noptierele, manerele usilor, barele paturilor, care, sunt probabil din timpul celui de-al doilea razboi mondial… Lenjeria veche este patatata si rupta, saltelele si pernele infecte … Acum doi ani, am dormit pe o saltea cu arcurile iesite… La baie nu aveam bec, adica trebuia sa stam cu usa deschisa, sau sa ne facem nevoile pe intuneric… Sa nu mai spunem ca in aceeasi cladire sunt alte doua sectii, oncologia si geriatria… Mortul este transportat cu acelasi lift cu care este transportat nou nascutul… Nou nascutii trebuie sa primeasca lapte din trei in trei ore. La.ora trei noaptea nu se aduce laptele copiilor, pentru ca doamnele asistente au program de somn. Adica vin la 12 noaptea si mai vin la 6 dimineata. Daca cumva te duci si le cauti e mare ofensa…Lista neregulilor poate continua… Va asigur ca tot ceea ce relatez este real. Pacat ca avem medici buni care lucreaza intr-un sistem sanitar infect (atat la propriu cat si la figurat) . CJ a promis reabilitarea spitalului, sper ca in cel mai scurt timp sa se si realizeze acest lucru…

 11. IMi pare rau ca dr Stoica e amintit de ponoran in comentarii,la modul negativ.Dr Stoica este un profesionist si stiu asta din interiorul sectiei.
  Ar fi bine sa ia exemplu de la el pt ca daca nu esti doctor bun restul e zero barat.
  In maternitate nu s-a facut nimic nou..
  De laude suntem satui .

 12. Mada daca nu esti din sistem ce te intereseaza?Sau te-a pus sistemul sa postezi!Cu siguranta te ocupi cu asta!

 13. SJU este Spitalul Judetean de Urgenta, ceea ce ati aratat voi este Maternitatea, care este altceva.

 14. Da ar fi cazu pentru modernizare este de groaza mai ales saltelele vechi murdare ceva de groaza iar cind sunt elevele practicante acolo le trimit pe ele sa iti faca injectiile fiind nesupraveghate de catre asistente,iar daca mergi sus la copii te intilnesti in lift cu toti care sunt internati acolo sau din afara nu cred ca e ceva normal……PS.maternitate din valcea arata ca o casa de groaza…..

 15. Medicul director Ponoran Dan decand a venit la spital conduce spre dezastrul marca PNL, de unde a și venit. Bagajul și la gară.

 16. Mă uit pe site-ul spitalului si văd că directorul are 14000 lei salar pe lună! Pentru felu în care arată spitalul, cu faianța spartă, mizerie, concursuri trucate sa intre cine vrea el, merită trimis în productie
  la combinat. Ce stie ăsta să facă de paișpe mii de lei, afar de ce-o mai pica pe langă?

Comments are closed.