FOTO – VIDEO. Clădirea construită pentru aparatul RMN a fost inaugurată la Spitalul Județean Vâlcea

/

Continuă seria lucrurilor bune făcute la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea. Clădirea special construită pentru aparatul de rezonanță magnetico – nucleară (RMN) a fost inaugurată azi, 23 mai 2019. Panglica inaugurală a fost tăiată de președintele Consiliului Județean Vâlcea – Constantin Rădulescu, de primarul Râmnicului – Mircia Gutău și de managerul SJU Vâlcea – dr. Dan Ponoran.

În baza relaţiilor contractuale cu Casa Judeţeană pentru Asigurări de Sănătate Vâlcea, pacienții vâlceni asigurați își vor putea face investigații RMN în mod gratuit. De asemenea, vor putea avea acces la această aparatură și persoanele neasigurate, însă în schimbul unei sume de bani, prețul fiind se pare mai mic decât la privat. Aparatul este interconectat atât cu clădirea în care a fost instalat, cât şi cu cea a spitalului.

Cu această ocazie, președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a anunțat că Guvernul României, prin Ministerul Sănătății, a mai alocat pentru SJU Vâlcea încă 108 miliarde lei, bani ce vor fi investiți tot în aparatură medicală (mamograf și alte dispozitive medicale moderne), iar CJ va asigura partea de cofinanțare. De asemenea, șeful județului a menționat că, în curând, va fi semnat contractul de 160 de miliarde de lei pentru modernizarea ambulatoriului de specialitate, parte a spitalului la care nu s-au făcut lucrări de pe 25-30 de ani.

Managerul SJU Vâlcea, dr. Dan Ponoran, a precizat că începând de luni, 27 mai 2019, aparatul RMN va fi pus în funcțiune, însă în primele săptămâni vor beneficia de investigații doar pacienții internați, urmând că, după semnarea contractului cu CAS Vâlcea (cel mai probabil după 15 iunie 2019), să se facă primele programări și pentru vâlcenii care nu sunt internați.

Declarațiile președintelui Constantin Rădulescu, ale primarului Gutău și managerului Ponoran, le puteți asculta în clipul de mai jos:

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like