GATA! E OFICIAL! Râmnicu Vâlcea va fi legat de autostrada Piteşti – Sibiu printr-un drum naţional

UPDATE: Legarea municipiului Râmnicu Vâlcea de autostrada Piteşti – Sibiu face parte din Secțiunea 6, conform CNAIR, iar această secțiune constă în reabilitarea a 14 kilometri de Drum Național, respectiv DN 73C, fiind drum de legătura între Nodul Rutier Tigveni și Râmnicu Vâlcea, precum și construcția a 2,5 km de drum nou.

De azi, 22 noiembrie 2016, este oficial! Ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, a anunțat că au fost stabilite şi ultimele două secțiuni al autostrăzii Pitești – Sibiu. Este vorba despre Secțiunea 2 – Racovița – Boița, de la km 5 la km 43 și Secțiunea 3 – Racovița – Văleni, de la km 43 la km 72. Celelalte secţiuni au fost stabilite anterior, fiind vorba de Piteşti – Curtea de Argeş, o porțiune de 32,5 de kilometri de şosea de mare viteză, unde trebuie construite 14 poduri, Boiţa – Sibiu, de 15 km, pe care trebuie ridicate 12 poduri şi viaducte și Văleni – Curtea de Argeş, o porțiune de 18 km.

Întreaga investiţie, ce va fi finalizată se pare în anul 2021, se ridică la suma de 1,6 miliarde de euro, iar în acest proiect este inclusă și reabilitarea drumului naţional Câmpulung – Râmnicu Vâlcea şi, implicit, legarea municipiului Râmnicu Vâlcea de autostradă.

 

 

loading...

You May Also Like

3 thoughts on “GATA! E OFICIAL! Râmnicu Vâlcea va fi legat de autostrada Piteşti – Sibiu printr-un drum naţional

  1. Mi se pare o chestie inutilă. Până să ajungi la Câmpulung ajungi la fel de bine la Pitești și urci pe autostrada. Poate doar dacă urci pe ea la Curtea de Argeș ar fi mai ok.

  2. 1,6 miliarde? Pai n-ar fi mai ieftin un aeroport ? ( De fapt ce ma mir eu asa doar sunteti olteni )

  3. Si din acesti bani cat este partea voastra? Pe langa faptul ca materialele pe care le folositi v-or fi de cea Mai proasta calitate … Drept dovada drumurile nou asfaltate si gaurite dupa prima Luna cu ploi si/sau inghet . Asadar pt ce platim taxe si roviniete daca noi ne rupem masinile in lacomia voastra si in hotia voastra?!…foarte multi bani furati “Mai taie din ei da-I draq” sau da o fuga in Germania si studiaza infrastructura si piata lor sa vezi ca tot nu se cheltuiesc atatia bani 1,6miliarde euro nu se poate asa cv 😉 hotie pe fatza

Comments are closed.