HOREZU. Parc de agrement cu tiroliană, pârtie de săniuș, patinoar, amfiteatru și multe altele

/

Proiect extrem de interesant în orașul Horezu. Administrația publică locală va inaugura în curând un parc de agrement în care se investesc nu mai puțin de 2,5 milioane de euro, prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Parcul din zona Treapturi se amenajează un teren de aproape 3 hectare aflat în domeniul public al orașului Horezu. În cadrul proiectului se construiesc un patinoar, o pârtie de săniuș, o scenă și un amfiteatru în aer liber, dar și o tiroliană. De asemenea, se lucrează la amenajarea unor zone de promenadă și a unor foișoare de observare din care se poate vedea toată panorama orașului și a împrejurimilor. Primarul Nicolae Sărdărescu spune că parcul va fi o zonă excelentă de petrecere a timpului liber, indiferent de anotimp. 

“Vom oferi foarte multe surprize vizitatorilor. Vom avea o tiroliană, un patinoar de 300 de metri în aer liber, amfiteatru în aer liber cu capacitate de 300 de locuri pe scaune, cu posibilitatea de extindere a locurilor. Avem locuri de joacă pentru copii, teren de sport, alei pietonale foarte late și lungi. Vom avea în zona respectivă inclusiv o pârtie de săniuș cu tunuri de zăpadă. Un astfel de parc era extrem de necesar la Horezu, pentru că sunt foarte mulți copii și tineri în localitatea noastră. Sunt foarte mulți turiști în sezonul estival în special și dorim să stea la Horezu și să aibă unde să își petreacă timpul liber” – precizează primarul Sărdărescu. 

Lucrările de amenajare sunt deja într-un stadiu avansat, edilul șef susținând că proiectul este finalizat în proporție de 70%. Până la data de 31 decembrie 2023 ar trebui să fie terminate toate lucrările, iar în primăvara anului viitor va fi deschis. 

loading...

You May Also Like