La Costești se extinde iluminatul public cu încă 250 de lămpi de tip LED

/

Primăria Costești va extinde, în curând, sistemul de iluminat public modern, cu LED. Asta după ce, zilele trecute, Administrația Fondului pentru Mediu a anunțat proiectele aprobate, ce primesc finanțare, iar cel de la Costești se numără printre ele. Este vorba despre o investiție de peste 579.000 lei, urmând a se mai monta în comună încă 250 de lămpi cu LED.

Iluminatul public reprezintă unul dintre criteriile de calitate ale civilizației moderne. El are rolul de a asigura atât orientarea și circulația în siguranță a pietonilor și vehiculelor pe timp de noapte, cât și crearea unui ambient corespunzător în orele fără lumină naturală. Tocmai de aceea, primarul comunei Costești, Toma Peștereanu, a ales să nu facă economii la bugetul local și să lase lămpile aprinse pe stradă toată noaptea. Siguranța cetățenilor, a circulației rutiere și descurajarea hoților sunt principalele motive pentru care edilul a luat această decizie.

“Vom depune acum și al treilea proiect, așteptăm să dea drumul la linia de finanțare. Noi avem deja 250 de lămpi montate și sistem de telegestiune, pentru a controla lămpile. Cel mai important este că în Costești avem iluminatul toată noaptea, se aprinde la ora 17.00 seara și se stinge la ora 07.00 dimineața. Am optat pentru acest lucru, în dauna unei economii la bugetul local, pentru siguranța cetățenilor și pentru descurajarea furturilor. Avem și sistem de supraveghere video în comună, iar camerele sunt atât de performante încât de poate lua și numărul de înmatriculare al unei mașini. Surpriză pentru infractori! Sistemul de supraveghere video este unul modern și îl extindem an de an. De asemenea, Poliție Rutieră ne-a solicitat să asigurăm iluminatul pe drumurile publice pentru că se pot întâmpla evenimente neplăcute. La noi poți merge noaptea cu mașina pe DN fără faruri. Este foarte ușor noaptea să stingi iluminatul public și să zici, domne, nu sunt bani. Dar pe de altă parte, am văzut cazuri în alte localități unde noaptea oamenii sunt acroșați de mașini pe marginea drumului din cauza slabei iluminări a zonei. A fosat un caz recent la Roești” – ne-a declarat primarul comunei Costești, Toma Prștereanu.

sursă foto: tribunavalceana.ro

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like