La Horezu, primarul a încercat să facă tranzacţii cu unchiul său, pe bani publici

De la lună la lună oraşul Horezu se afundă într-o harababură administrativă. Prin Hotărârea nr. 15 a Consiliului Local, din 29 martie 2018, Primăria achiziţiona terenuri de la Obştea Horezu. Mai precis, este vorba de drumurile de acces către zonele forestiere, pentru ca acestea să fie asfaltate pe bani publici. Obştea este condusă de influentul om de afaceri, puternic ataşat PSD, Marcel Bogorodea, unchiul primarului Nicolae Sărdărescu. Consiliul Local a votat în unanimitate, deşi, conflictul de interese dintre primar şi preşedintele obştii era mai mult decât evident. Ulterior, când administraţia a primit semnale că lucrurile n-ar fi tocmai favorabile şi că se pregătesc reclamaţii la Prefectură şi la Agenţia Naţională de Integritate (ANI), s-a organizat o şedinţă extraordinară în care s-a anulat hotărârea. Astfel, pe 12 aprilie 2018, Consiliul Local a votat anularea hotărârii din 29 martie, în baza unui raport de specialitate întocmit de compartimentul juridic al Primăriei. Hotărârea iniţială a fost pusă pe ordinea de zi chiar de primarul Nicolae Sărdărescu, iar decizia anulării ei a fost propusă de consilierii locali, fiindcă edilul – şef nu a mai vrut să-şi asume responsabilitatea.
Deşi, în raportul întocmit de compartimentul juridic se face referire la faptul că primarul şi viceprimarul au interese patrimoniale în obşte, grupul aleşilor PSD a încercat să ,,tragă” vina doar pe Consiliul Local. ,,Constatând în cadrul dezbaterilor din cadrul şedinţei (n.r. repetiţia aparţine celor care au întocmit hotărârea) că mai mulţi consilieri locali au drepturi în Obştea Oraşului Horezu, direct cât şi prin rude sau afini până la gradul IV” – se arată în Hotărârea nr. 24, din 12 aprilie, care a anulat tranzacţia ilegală. În mod normal, vădită ar fi fost starea de conflict de interese în care s-ar fi aflat primarul Nicolae Sărdărescu (mama acestuia fiind sora lui Bogorodea), decât rudele şi afinii de până la gradul IV, pe care îi au consilierii locali.
Întrebat cum de s-a ajuns la o asemenea stare de fapt, pe edilul – şef Nicolae Sărdărescu, l-au lăsat nervii: ,,Auzi, hai să-ţi zic ceva: scrie ce vrei şi lasă-mă în pace. Hai, pa!”

loading...

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like