FOTO: Lucrări de reabilitare pe DJ 654 – VALEA CHEII – IEZER – PAHOMIE – PĂTRUNSA!

/

DJ 654 – Valea Cheii – Iezer – Pahomnie – Pătrunsa este un drum extrem de important pentru turismul monahal din judetul Valcea. De aceea, presedintele Consiliului Judetean Valcea, Constantin Radulescu, a facut tot posibilul pentru a obtine finantarea necesara reabilitarii si modernizarii acestei sosele. Lucrarile sunt in toi acum, iar seful judetului le supervizeaza de aproape.

„Acest drum judeţean foarte important pentru vâlceni şi îndrăznesc să spun pentru creştinii ortodocşi din România, deoarece este drumul pe care paşii călătorului întâlnesc Schitul Iezerului, Schitul Pahomie şi Schitul Pătrunsa.

Când vorbim despre acest drum, trebuie să ne gândim la legătura cu Dumnezeu, la oamenii locului şi la lucrări care înseamnă peste 100 de podeţe, sprijiniri de maluri, reabilitări în albia râului sau lucrări de refacere a platformei de circulaţie.

Am depus cerere de finanţare şi am obţinut de la Guvernul României aproape 11 miliarde de lei vechi, bani cu care se execută lucrări de reabilitare, care să faciliteze accesul oamenilor către lăcaşurile de cult din zonă.

Voi dispune măsuri şi voi solicita autorităţilor o monitorizare a transportului de masă lemnoasă pe acest drum, astfel încât lucrările pe care le finanţează Consiliul Judeţean Vâlcea, cu bani de la Guvernul României, să nu fie deteriorate.

Cu ajutorul lui Dumnezeu şi al oamenilor, ne ţinem de cuvânt!” – sustine Constantin Rădulescu, presedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like