Lucrări pe străzile din Scundu și planuri pentru construirea unei noi școli

/

Pe două străzi din comuna Scundu se lucrează de zor pentru pietruire și realizarea de rigole. Administrația publică locală a luat decizia de a interveni în zonele respective deoarce acele drumuri deservesc peste 50 de gospodării. Este vorba despre strada Izvorului și strada Soarelui.

“E o lucrare folositoare, iar când ploua abundent erau tot timpul probleme, inundând drumul și făcându-l impracticabil. Pe strada Soarelui este o lucrare mai complexă pentru că aici am și lărgit drumul, iar pe ambele părți vom face rigole, pe partea stângă urmând să fie realizată o rigolă betonată pentru că va fi și ca un zid de sprijin să nu cadă gardurile oamenilor. Ulterior, drumul va fi balastat!” – spune primarul comunei Scundu, Mihai George Blejan.

Tânărul edil încearcă în această perioadă să găsească soluții pentru construirea unei noi școli în comuna Scundu. Asta deoarece actuala clădire nu mai corespunde normelor în vigoare și nu mai poate primi autorizația de securitate în incendiu. Ca urmare, primarul Blejan se străduiește să identifice fonduri pentru ridicare unei noi școli, o clădire modernă și ultra-dotată.
„Din păcate, actuala clădire a școlii noastre nu îndeplinește condițiile impuse de ISU pentru autorizare. Motivele sunt multiple, iar cert este că nu prea se găsesc soluții pentru a remedia această situație. Patru proiectanți am contactat pentru a găsi soluția necesară, însă lucrările ar fi ample și asta deoarece clădirea este construită din lemn și nu prezintă rezistență. Astfel, puși în această situație, ne-am gândit că singura soluție este să construim o nouă școală din temelii în satul Avrămești. O vom demola pe cea veche din acea zonă și vom identifica fonduri pentru o școală nouă și modernă. Am început să urmărim axele de finanțare, care includ construirea din temelii a unor școli moderne, care să ofere dotările necesare actului educațional și siguranță elevilor și cadrelor didactice care îi trec pragul” – precizează primarul localității Scundu.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like