MAREA ASFALTARE în RÂMNICU VÂLCEA. 17 străzi vor fi modernizate

În curând începe marea asfaltare din municipiul Râmnicu Vâlcea. Vineri, 1 noiembrie 2019, primarul Mircia Gutău a anunțat că 17 străzi din oraș vor intra într-un proces amplu de modernizare, fiind vorba de asfaltarea de 18,5 kilometri de drum. Fondurile pentru toate aceste lucrări au fost obținute de la Guvernul României, mai precis de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Suma totală obținută se ridică la 13,4 milioane lei, contractul de finanțare urmând să fie semnat săptămâna viitoare.

Trebuie menționat că cea mai importantă arteră din Râmnicu Vâlcea, strada Calea lui Traian, va fi asfaltată de la cap la coadă.

“Pe data de 8 noiembrie, la Bucureşti, la Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză, am primit invitaţia să luăm contractul ceea ce ne garantează că vom avea cele 134 de miliarde de lei pentru asfaltare. Sunt prinse 17 străzi – str. Calea lui Traian, de sus până jos, str. Nicoale Titulescu, str. Nicoale Bălcescu, bd. T. Vladimirescu, str. Dacia, bd. Tineretului, str. Remus Belu, str. Crişana, str. Libertăţii, str. M. Eminescu, str. Bâlciului, str. Intrarea Sudului, str. General Magheru, str. Ferdinand I, str. Daniil Ionescu, strada Maior V. Popescu şi Splaiul Independenţei. Suprafaţa care a fost scoasă la licitaţie este de 18,5 kilometri, adică o suprafaţă totală de asfaltat de 199.500 metri pătraţi” – a declarat primarul Gutău în cadrul conferinței de presă.

Din dorința de a începe chiar luna aceasta lucrările de asfaltare, Primăria Râmnicului a avansat procedurile și a scos la licitație contractul, firma câștigătoare fiind Strabag.

“Noi nu am mai stat după semnarea contractului de finanţare şi am făcut deja licitaţia care a fost câştigată de firma Strabag. Sunt convins că vom începe să asfaltăm chiar pe data de 10 noiembrie, cu strada Crişana, pe acest proiect. E un lucru foarte bun şi sunt convins că până în decembrie, dacă ne va ajuta şi timpul, vom putea să mai asfaltăm şi alte câteva străzi, în această operaţiune fiind incluse şi ridicarea gurilor de canal şi trasarea, deci în întregime ca să fie aşa cum trebuie”- a mai spus edilul șef al Râmnicului.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like