Masă caldă pentru 223 de elevi din Dăești

/


Primăria Dăești le oferă tuturor elevilor o masă caldă pe zi. Proiectul în valoare de 70.000 de euro, fonduri nerambursabile, a fost deja aprobat și este în colaborare cu Școala Gimnazială Dăești. În cadrul acestuia, în curtea unității de învățământ se va construi și un parc modern, precum și alte facilități pentru micuții care merg la școală.

De masa caldă vor beneficia 223 de elevi arondați unității de învățământ de pe raza comunei Dăești. Programul are ca principal scop asigurarea accesului egal la educație pentru toți copiii și tinerii, în scopul prevenirii și combaterii abandonului școlar. Se știe foarte bine că sunt copii care provin din familii nevoiașe, iar părinții de multe ori nu-și permit să le pună pachețel la școală. Ca urmare, micuții se simt excluși, descurajați și au tendința de a abandona școala. Ei bine, programul implementat de Primăria Dăești vine tocmai în ajutorul acestor elevi și nu numai, permițând accesul nediscriminatoriu la educație pentru toți copiii. 

“Ne bucurăm că acest proiect a fost aprobat, scopul lui fiind acela de a stopa abandonul școlar. Copiii sunt viitorul, dar viitorul depinde și de educația lor și de grija pe care le-o purtăm acum. Primăria Dăești investește în școli și în viitorul elevilor” – spune primarul comunei Dăești, George Popolan.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like